Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström tvåa i DTM

Annons
Mattias Ekström är kvar i ledningen i DTM-serien efter en andraplats i söndagens lopp i Oschersleben. Ekström i sin Audi var drygt tre sekunder efter britten Gary Paffett som kör Mercedes. Paffett fick tio poäng för segern och ligger nu bara en poäng efter svensken, som toppar DTM-serien efter fem race på 35 poäng.
Ekström, som fyller 27 om två och en halv vecka, hade femte bästa tid i kvalet. Han tog en placering på det åttonde varvet, på det 24:e varvet passerade han ytterligare en bit och på det 31:a utnyttjade han ett misstag av britten Jamie Green och lyckades smita förbi. Ekström jagade sedan stort ledande Paffett men lyckades inte komma ikapp efter en bra körning.
Titelförsvararen Ekström hade en något seg start på årets tyska mästerskap med en femteplats i Hockenheimring och en fjärde plats i Lausitz. Men sedan har masen fått bättre snurr på sin Audi och efter placeringarna 121 har han övertagit ledningen. Sex tävlingar återstår i DTM-serien som avslutas på Hockenheimring den 23 oktober.

Mer läsning

Annons