Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldebrink assisterade coach under OS

Annons
Förre storbacken Anders Eldebrink tar plats bredvid Bengt-Åke Gustafsson i Tre Kronors bås. Eldebrink börjar sitt arbete i samband med Rosno Cup i december och fortsätter över OS i Turin i februari.
Eldebrink är till vardags huvudcoach för det schweiziska laget Kloten.
"Jag är jätteglad att Anders Eldebrink kan vara med som assisterande coach för Tre Kronor. Kloten tycker att det är kul att han får det här uppdraget och det är ju tack vare deras välvilja som det här är möjligt", säger Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson i ett pressmeddelande.
Tidigare var det Tommy Samuelsson som var assisterade förbundskapten, men han får inte åka till Turin för sin nuvarande arbetsgivare, allsvenska Skellefteå AIK.
"Jag och Anders Eldebrink har en personlig relation och det är viktigt. Vi känner varandra efter att ha spelat ihop i landslaget under många år. Anders är en ung, ambitiös och framåtsträvande tränare. Anders är också den som kan gå in och direkt ta över Tommy Samuelssons roll (backcoach) i tränarstaben. Det är viktigt att känna varandra när man går in i en stor turnering och ska börja arbeta intensivt ihop på kort tid. Därför är det också bra att han kan vara med i Tre Kronor redan i Rosno Cup i december och få chansen att lära känna hela ledarstaben", säger Bengt-Åke Gustafsson.

Mer läsning

Annons