Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitserien i Canal+ ytterligare fyra år

Annons
Elitserien i ishockey kommer att sändas i Canal+ i ytterligare fyra år, från 2006 till och med säsongen 2009/10. Det blev klart på lördagen då Svenska Hockeyligan sålde rättigheterna till elitserien till Sportfive/ISPR och Canal+. Avtalet innebär att Canal+, som sänt elitserien sedan 1997, förvärvar samtliga liverättigheter, inklusive mobil och Internet, fram till och med semifinal 3.
 För oss är det viktigt att elitserien hamnar på rätt ställe. Och Canal+ gör proffsiga produktioner och det är samtidigt skönt att ha en kontinuitet, säger Peter Gudmundson, VD för Svenska Hockeyligan till TT.
Övriga rättigheter kommer gemensamt att exploateras av Svenska Hockeyligan och Sportfive/ISPR.
 Redan från början gick vi ut med att vi ska vara med och styra hur exploateringen av rättigheter går till. Svenska Hockeyligan får nu ett mycket stort inflytande över var Elitserien kommer att visas.
Några summor vill inte Gudmundson nämna. Vissa uppgifter säger att man ska få drygt 200 miljoner per år mot 80 miljoner per år i det nuvarande avtalet.
 Jag har sett de siffrorna men vill inte kommentera dem. Men jag kan säga att det nya avtalet är avsevärt bättre än det gamla. Vi får bra betalt, säger Gudmundson.
Flera olika aktörer fanns med i budgivningen, men det var aldrig aktuellt att sälja till den som bjöd högst.
 Nej, för oss är det viktigare att elitserien hamnar på rätt ställe. Det roliga var att se att så många var intresserade, det visar att elitserien är stark, att det finns ett stort intresse för elitserien.

Mer läsning

Annons