Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elofsson och Fredriksson avstår läger

Annons
Per Elofsson kommer inte att åka till längdlandslagets läger i Livignio. Den forne skidkungen är ännu inte i form han önskar. Elofsson har ställt in siktet mot OS i Turin i februari, men har känt att kroppen inte svarat som han tänkt.
 Som Per själv säger är det långt till OS. Men man måste samtidigt ha klart för sig att om han lyckas är det ett litet under, säger Bråten till Expressen.
Men till Radiosporten är Bråten mer optimistisk, då Elofssons kropp åter börjat ta upp näringsämnen på ett mer normalt sett under de senaste dagarna:
 Om det går en vecka till utan något bakslag kan man nog säga att det är ett genombrott för Per. Då kan han snart lägga i "den femte växeln", som han haft problem med, och i så fall kan han inom loppet av två-tre månader vara tillbaka i gammal god form.
Mathias Fredriksson finns inte heller han med på lägret i Italien, som pågår under resterande del av september. Fredriksson, som fick twar i samband med VM i Oberstdorf i våras, har varit hängig sedan slutet av augusti.
 Jag åkte på en riktig smäll och har knappt tränat nånting sedan dess, säger Fredriksson till Expressen.

Mer läsning

Annons