Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Els hoppas på tur för att vinna US Masters

De fem senaste åren har sydafrikanen Ernie Els storspelat i golfmajorn US Masters. Han har varit tvåa två gånger och har inte varit sämre än sexa.
Är det Els tur att vinna i år?
—  Jag hoppas att Fru Fortuna ska vara med mig, för man behöver tur för att vinna här, säger Els.

Annons
Världstrean Els är den ende av de fyra största golfnamnen som inte fått någon egen grön kavaj som bevis för Masters-segern. Att han vill följa i Vijay Singhs, Tiger Woods och Phil Mickelsons fotspår är givet.
I fjol var han ytterst nära. Els spelade upp sig på söndagen, 67 slag, och var i ledningen när Phil Mickelson vandrade upp längs 18:e hålets fairway. Om Mickelson gjorde par på hålet skulle det bli särspel.
 Jag satt och väntade på puttingreenen, puttade lite, åt ett äpple och bara väntade. Det var konstiga minuter de där 10-15 minuterna. Jag hade ingen kontroll över händelserna utan satt bara där och väntade, säger Els.
 Sen hörde jag publikjublet och förstod att det var Phil som slagit i birdieputten. Då var det bara att packa ihop och åka härifrån.

Väl förberedd
Els, 35, är inte utan majortitlar. Han har vunnit US Open två gånger, 1994 och 1997. Han har vunnit British Open, 2002, och har flera topp-tre-resultat i majors. I US Masters har han inte varit sämre än sexa sedan 2000.
 Jag har gett mig själv chansen att få en grön kavaj flera gånger. Att vinna vore förstås det ultimata och jag hoppas att det ska gå vägen i år. Allt jag kan göra för att ge mig själv chansen är att förbereda mig då bra jag kan, förbli fokuserad, försöka slå slagen som jag behöver slå och så lite tur på det.
Förberedelserna kunde inte ha varit bättre. Els har vunnit två tävlingar i år på Europatouren och han har en andra och en tredje plats på USA-touren. Han har inte varit sämre än 23:a i de åtta tävlingar han startat i.
 Mitt spel känns bra jag slår bollen bra och puttar okej och jag ska se till att vara positiv hela veckan.

Spelar och bor överallt
Els är golfens störste globetrotter. Han är en av få som delar sin tid mellan USA- och Europatouren och han har hem i England, USA, Sydafrika och på Bahamas.
Han kallas för Big Easy eftersom han är närmare 190 cm lång och har ett lugnt och lättsamt sätt. Men han är också en av de första golfspelarna som insåg att han behövde hjälp från en idrottspsykologisk rådgivare och jobbar sedan många år tillsammans med belgiern Jos Vanstiphout.
 Jag kan prata med honom på ett helt annat sätt än med Liezl (frun), min pappa eller någon annan, säger Els, som förstås har både sin idrottspsykologiske rådgivare liksom frun och barnen Samantha och Ben med sig i Augusta.
Kanske för att få fira segern på söndag?

Mer läsning

Annons