Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Els snuvade Stenson på segern i Qatar

Fyra svenskar fanns bland de sex bästa inför slutronden av Europatourtävlingen i Doha.
Men det blev sydafrikanen Ernie Els som vann — ett slag före Henrik Stenson.

Annons
Den store sydafrikanen visade sin klass i vinden under söndagens slutrond på Doha Golf Club i Qatar.
Världsfyran gick runt på 65 slag, sju slag under par. Els hade totalt 276 slag och fick en segercheck på 250 000 dollar (knappt 1,7 miljoner kronor).
 Jag måste säga att saker och ting började gå min väg när jag gjorde tre birdies i rad i början av ronden...vinden var verkligen en faktor då.
Henrik Stenson hade fem slag till godo på tiondeplacerade Els när ronden började, men de slagen försvann. Den 28-årige skåningen straffades hårt med omöjliga lägen efter till synes små misstag. En bogey på hål 13 och en dubbelbogey på det 14:e gjorde att Stenson plötsligt var fyra slag efter Els, som i samma veva slog i en birdie på avslutningshålet.

Suverän spurt av Stenson
Men Stenson svarade för en suverän spurt. Han gjorde birdies på tre av de fyra återstående hålen. På det 17:e hålet snuddade svenskens birdieputt vid hålkanten, snurrade runt koppen, men valde att ligga kvar vid sidan av hålet.
 Jag kämpade väl och jag är glad med det sätt som jag avslutade. Det var en hundradels centimeter på det 17:e hålet som kostade mig chansen till ett omspel, sade Stenson efteråt.
Svensken, som behövde 71 slag under avslutningsvarvet, menade att Els gynnades av vindförhållandena.
 Ernie spelade ungefär 40 minuter framför mig och det verkade som om vinden tilltog när vi skulle slå ut. Men jag måste säga att det var en fantastisk rond av Ernie. Jag visste att han skulle jaga mig om han fick en bra start, och det fick han också.

Tre bland de fem bästa
Svenskarna brukar trivas bra i Qatar, förra året vann Joakim Haeggman hela tävlingen. Även den här gången var det många svenskar i toppstriden vid sidan av tvåan Stenson:
Pierre Fulke delade tredjeplatsen med australiern Richard Green, duon var tre slag bakom Els.Robert Karlsson var en av tre spelare som slutade femma, fyra slag från segern.Niclas Fasth, som gick i ledarbollen med Stenson, hade ingen bra avslutningsrond. Han föll från andra till 16:e plats efter 76 slag under söndagen.

Mer läsning

Annons