Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-ryttare till Näsets hopptävlingar

/

Hon var den första som förbundskapten Sylve Söderstrand tog ut till EM i Aachen i augusti.
Under helgens tävlingar är Helena Persson Näsets Ryttarsällskaps stora affischnamn.
– Det blir fantastiskt kul för publiken att få se en sådan ryttare. Det sporrar andra, säger Margareta Bäckström som är med och arrangerar tävlingen.

Annons

Under Falsterbo Horse Show meddelade förbundskapten Sylve Söderstrand att den ständiga reserven – Helena Persson – är den enda som är helt klar för EM i augusti. Persson har sju SM-guld på meritlistan men när det har kommit till internationella mästerskap har hon bara lyckats knipa en reservplats i OS, EM och VM. Nu har 46-åringen alltså fått sin stora chans.

Samtidigt står det klart att den EM-aktuella veteranen kommer att tävla i Näsets Ryttarsällskaps stora tävling i helgen.

– Det är jätteroligt och förstås väldigt positivt för oss att hon kommer hit. Sedan är det helt fantastiskt att hon är uttagen i EM. Det unnar jag henne verkligen, säger Bäckström.

Persson kommer inte att tävla med sin EM-häst Bonzai H utan har med sig fyra andra hästar till Sundsvall. Två av dem kommer att tävla i de högra klasserna under lördagen.

Tävlingen inleds redan på torsdag med en regional ponnytävling och sedan väntar den nationella hopptävlingen mellan fredag och söndag. Totalt är det nästa 600 starter anmälda. Just de högre klasserna har fler starter än vanligt det här året och nu hoppas arrangören att det kommer att locka en stor publik till Näsets Ridcenter i Sörfors.

– Det brukar vara fullsatt och det hoppas vi att det blir i år också. Vi hoppas såklart att det kommer att bli bra och spännande tävlingar hela helgen. Vi är väldigt glada för att så många har valt att åka hela vägen upp hit. Vi har många startande från till exempel Stockholm, säger Bäckström.

Mer läsning

Annons