Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Forsberg ledde Sverige till EM – nu kan han få ST-pokalen

/
  • Emil Forsberg blev stor matchhjälte i playoff-mötet med Danmark.

Det svenska fotbollslandslagets öde skulle avgöras i playoff-mötet med Danmark. Då klev Emil Forsberg, 24, fram som nyckelspelare. Nu är han en av kandidaterna till ST-pokalen 2015.

Annons

I januari tidigare i år kom beskedet om att före detta GIF-spelaren Emil Forsberg skulle lämna Malmö FF. Efter två säsonger i klubben stod Sundsvallssonen inför en proffskarriär i Tyskland. Det nya klubblaget blev RB Leipzig som just nu ligger i toppen av tyska andradivisionen. Forsberg inledde hösten starkt och har gjort fem mål och två assist på tretton matcher.

Karriären tog ytterligare fart och speltiden i svenska landslaget ökade för mittfältaren. Sverige, som misslyckats med att kvala direkt vidare till EM, lottades mot Danmark i playoff-spelet.

Emil Forsberg kom till start med 12 landslagsmatcher i bagaget. Den trettonde kom att bli hans hittills viktigaste. I slutet på den första halvleken blev Forsberg framspelad av Mikael Lustig och kunde därmed göra sitt allra första mål i Sverigetröjan. Han fortsatte prestera matchen igenom och kunde i början av den andra halvleken ordna en straff för Sverige. Slutresultatet blev 2–1 till Sverige och Emil Forsberg var högst delaktig i båda målen och blev matchhjälte.

Under sommaren 2016 väntar spel i EM i Frankrike och Emil Forsberg spås bli en viktig spelare för Sverige. Han var tidigare i höst en kandidat till årets mittfältare på fotbollsgalan för andra året i rad och han var nominerad till ST-pokalen även förra året.

Mer läsning

Annons