Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fjärde Tre Kronor-spelare var ute på krogen

Ytterligare en spelare var ute på krogen under skandalnatten i samband med Sweden Hockey Games. Magnus Johansson var på The Lab men gick hem till hotellet före de andra, skriver Expressen.
Johansson kommer dock inte att stängas av från landslaget.

Annons
Linköpingsbacken medger att han följde med de övriga tre ut på stan och på krogen The Lab under den uppmärksammade natten i Stockholm under Sweden Hockey Games. Johansson säger till Expressen att de andra tre spelarna inte hade sällskap med honom tillbaka till hotellet:
 Jag var med på krogen tillsammans med Tallinder, Huselius och Lilja, säger Johansson.
 Men jag gick hem tidigare än de andra.

För tidigt att ta ställning
Svenska ishockeyförbundet har sedan tidigare valt att stänga av Huselius, Tallinder och Lilja från landslagsspel under resten av säsongen. När beslutet offentliggjordes var förbundets ordförande Christer Englund hård i sin kritik främst när det gällde att Huselius, Tallinder och Lilja tagit med sig en kvinna upp på rummet. Men Englund sade också att det var oacceptabelt att ge sig ut på krogen under ett landslagsläger.
 Att lämna ett hotell på natten ingår inte i spelreglerna, sade Englund den 12 februari, då avstängningen från landslaget offentliggjordes.
På lördagen sade Englund till Sveriges television:
 Han kommer inte att stängas av. Han hade dåligt omdöme som gick ut men gott omdöme som gick hem.

Englund visste inget
Enligt Expressen har Magnus Johansson meddelat Tre Kronors ledning att han var med Huselius, Tallinder och Lilja på krogen. Uppgifterna kom ändå som en nyhet för Christer Englund:
 Naturligtvis borde jag ha fått hela bilden presenterad för mig.
Claes-Göran Wallin, förbundets landslagschef som ingick i lagledningen under Sweden Hockey Games, säger att även han var ovetande.
 De uppgifter som jag har haft, de har jag lämnat ifrån mig, säger Wallin till TT.
 Att någon annan (än Huselius, Tallinder och Lilja) har varit ute är ingen information som har nått mig.

Förundersökning återupptogs
Tidigare i veckan valde överåklagare Birgit Thunved att återuppta den förundersökningen där Huselius, Tallinder och Lilja tidigare kallats in till förhör. Förra gången förhördes de tre Tre Kronor-spelarna upplysningsvis efter en våldtäktsanmälan efter den uppmärksammade natten. Men förundersökningen lades snabbt ned eftersom åklagaren ansåg att brott inte gick att styrka. Den nya utredningen rör misstankar om sexuellt utnyttjande.

Mer läsning

Annons