Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En glad Zlatan mötte pressen i Göteborg

Han är nybliven italienska mästare i Juventus. Han är uppmärksammad och omskriven - på gott ont. Men just nu är det en lycklig Zlatan Ibrahimovic som kommit hem till Sverige för VM-kval mot Malta.

Annons
 Jag är italiensk mästare med ett av världens bästa lag så just nu är allt perfekt, sade Zlatan på onsdagens presskonferens.
 Det var oerhört stort när vi åkte buss genom Turin inför 500 000 människor som gråter när de får syn på en. För dem är fotbollen religion. Det är det bästa som hänt mig.
Redan under sin första säsong i Juventus blev Ibrahimovic en av lagets mest värdefulla spelare och han blev snart tränare Fabio Capellos förstaval som anfallare.
 Säsongen har varit fantastisk. Det har gått långt över förväntan. Jag har fått spela alla matcher och fått göra många mål och varit inblandad i många andra.
En som betydde mycket för att svensken snabbt skulle växa in i laget var just tränare Fabio Capello.
 Han tog in mig direkt och sade att det spelar ingen roll om jag spelar bra eller dåligt, jag skulle få speltid. Det är att sådant gör att man får självförtroende.

Läser inte tidningar
Zlatan har inte alltid ett gott förhållande till svenska medier. Så sent som i måndags stod det att han hotat backa på ett svenskt tv-team i Italien, han har uppmanats förbättra sitt humör och han har kallat svenska journalister amatörer. Men, han anser inte att det påverkar hans fotbollssituation.
 Jag bryr mig inte. Jag läser inte tidningar så jag bryr mig inte.
Om du inte läser tidningar hur kan du då säga att svenska journalister är amatörer?
 Jag har folk omkring mig som kommer fram och säger vad som står. Ett exempel är att de påstår att jag i kontaktannonser söker tjejer.
 Jag menar, i Italien skriver man om mig som spelare och att jag kan få Guldbollen. I Sverige skriver att jag måste upp till bevis och att jag måste jobba med det mentala.

Tror på VM-guld
För några veckor sedan gick Ibrahimovics agent ut till en svensk tidning och berättade att real Madrid lagt ett bud på 70 miljoner för att få Zlatans namn på ett kontrakt. Detta ville dock inte Zlatan kommentera.
 Han (agenten) gör ett bra jobb för mig. Vad han säger får han stå för.
När snacket kommer in på landslaget igen blir Zlatan mer avslappnad, och har en mycket hög tanke om Sverige om laget skulle kvalificera sig till VM.
 Vi blir bättre för varje dag. Det är bara att kolla statistiken. Det är klart att vi kan vinna, men då måste alla ha inställningen att vi ska vinna.
Sverige kan alltså vinna VM.
 Absolut. Titta bara på Liverpool. De var helt underskattade och vann Champions League. Det är klart att de har kvaliteter, och det har vi också. Jag tror att det är många som underskattar oss.
Att det svenska landslaget utvecklats kraftigt under de senaste åren tillskriver han de utländska ligorna.
 Vi har många spelare ut i de stora ligorna och de utvecklas hela tiden eftersom de möter bättre spelare.

Letar hus
Zlatan förbereder sig just nu för ett förlängt liv i Turin och Juventus.
 Jag hyr just nu en lägenhet i Turin, men jag söker efter hus uppe i bergen. Jag tycker om Turin och det är mindre trafik där än i andra större städer i Italien. Jag kan lätt ta mig till träningarna och det är det som gäller.
Efter VM-kvalet mot Malta återstår en avslutningsmatch med Juventus och sedan blir det semester.
 Jag har fått en månads semester, men jag har ingen aning om vad jag ska göra. Något dyker väl upp.

Mer läsning

Annons