Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En liga som är öppen för alla"

/

Efter en säsongens grundspel om fjorton omgångar avgjordes Local Hockey League under lördagens slutspel i Eon Arena under lördagen.
Serievinnaren Alnö Islanders besegrade Nolby Jets med 4–2 och tog hem segern.
– Det är en tävling och sådana är alltid kul att vinna säger Alnös lagkapten Stefan "Bersan" Bergsten.

Annons

Det är inte Korpen och det är inte veteranhockey. Det är LHL och det har spelats på blodigt skoj i Sundsvall sedan 2014.

– Vi försöker ha en liga som är öppen för alla, äldre gubbar som jag ska kunna spela till exempel. Det är veteranregler som gäller, inga slagskott och inga tacklingar, säger LHL-presidenten Pelle Ehnberg.

Åtta lag ingår i serien som spelat i fjorton omgångar under säsongen där Alnö Islanders har mer eller mindre dominerat och kan räkna ihop 40 poäng, jämför med tvåan Nolby Jets 27 poäng.

– Det är lite fuskigt för vår del egentligen, 90 procent av laget är gamla hockeyspelare från Kovlands a-lag, Kollar du på Kovlands a-lag för fem år sedan så är det i princip vårt lag, säger Stefan Bergsten.

Och ingen var förvånad när Alnö tog hem finalen.

– Jag hade hoppats på att vi skulle vinna, det är såklart roligare då. Men Alnö har många bra spelare, säger Fagerviks lagkapten.

Stenstan HC och Fagervik HC gjorde upp om bronset, en batalj som Stenstan tog initiativet i och skaffade sig en ledning med 4–0.

– Vi började bra, sen slappnade vi av och började lattja lite för mycket. Fagervik kom igen och det slutade 6–5 till oss, säger Björn Freed Stenstans HC.

Med det resultatet slutade alltså Fagerviksgrabbarna på fjärdeplatsen.

– Det är ett fruktansvärt bra initiativ de tog när de startade upp LHL. Ett alternativ för oss som lagt av med hockeyn. Man måste vara avdankad för att få spela i LHL, säger Andreas Karlsson.

Upplägget är ett klassiskt seriesystem där spelordningen vänder efter jul. I slutspelet viks serien på mitten så bästa lag möta sämsta laget, näst bästa möter näst bästa och så vidare. Vinnaren får pokal och är på kvällens bankett i restaurangen på Eon arena.

– Det är väl som en heldagsfest med hockey på ett sätt, en riktig final med banketten, säger Andreas Karlsson.

Mer läsning