Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engstrand tog brons på orienterings-NM

I fredags kväll låg hon och grät av besvikelse. På lördagseftermiddagen sken hon som en sol.
För Emma Engstrand, 28, har känslorna nått ytterligheterna vid Nordiska mästerskapen i orientering i Norge.
Diskvalificerad i fredags, bronsmedaljör på lördagen.

Annons
 Det här var en skön revansch, sade Engstrand, sedan hon sprungit i mål 45 sekunder bakom segrande finskan Minna Kauppi på medeldistansen.
Emma Engstrand var på väg mot medalj redan i torsdags på långdistansen, men gjorde en praktmiss alldeles på slutet och rasade till sjunde plats. Än värre var det på fredagens sprint när hon hoppade över en kontroll och förlorade ännu en given medalj.
  Klart att jag funderade på det där inför dagens lopp, sade Engstrand. Men nu känns det skönt att äntligen fått till det. Jag kände ju att formen och farten är bra, och det var det positiva jag ändå försökte plocka med mig från de båda första loppen.
Men det höll på att gå riktigt galet igen för svenskan alldeles på slutet. Engstrand kom ut snett till publikkontrollen och alla kunde se hur hon blev stillastående och tappade många viktiga sekunder.
  Jag hann tänka mycket, men kunde ändå samla mig och avsluta bra, förklarade hon.
Lördagens medeldistans innehöll en stor nyhet för orienteringen med en cirka en kilometer lång microorientering. Här gällde det att vid varje kontroll välja rätt skärm, då det fanns flera att välja bland. Den som tog fel fick springa straffrunda enligt skidskyttemodell. Allt för att göra sporten mer spännande som tv-idrott och för publiken på arenan.
  Jag är tveksam till den här nymodigheten. Den tillförde inte något i mitt tycke, tyckte världsmästarinnan Karolina A Höjsgaard, som sprang in på femte plats, efter sina lagkamrater Emma Engstrand och Jenny Johansson.
För de svenska herrarna passade det uppenbarligen heller inte så bra. David Andersson och Mats Troeng blev bäst på nionde och tionde plats. I topp var det dubbelt norskt med guld till Anders Nordberg, mästare även på långdistansen i torsdags.

Mer läsning

Annons