Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett besök på Fagerviksfältet ger glädje

Annons
Semester? Less på badstranden? Inga planer för resten av veckan?
Här är ett tips:
Ta med hunden, barnen, farmor och polarna till Fagerviksfältet i dag, i morgon, på lördag eller på söndag. Mittnorden Cup är en höjdare jag lovar.

Gjorde själv min cupdebut i slutet på 1980-talet som liten knatte och spelade min sista match 1996, efter att ha avgjort på straff i finalen. Men det ska vi inte tjata om, för det har jag gjort förr här i spalterna och mina nära och kära har fått höra om det alltför många gånger ...
Minnena är så många fler och då inte bara från mitt eget spelande, utan även från de senaste årens besök på Mittnorden såväl i tjänsten som privat. Ett av de allra starkaste är från 2001, då det bjöds på fotbollskonst från Asien.
Thailändska pojklandslag drog storpublik, fick allsvenska spelare att häpna och motståndarna att slå knut på sig själv. Disciplinen och passningsspelet gav storseger på storseger och bara deras anmärkningsvärda artighet höll siffrorna nere.
I år finns inget sådant lag med i alla fall inte på förhand men det kommer ändå bli mycket att njuta av, le åt och komma i håg. För ett myller av fotbollssugna ungdomar och kulan ständigt i huvudrollen kan inte bli annat än underhållande.
Mittnorden Cup är vårt Gothia Cup och även om en och annan alltför hetlevrad och vinstinriktad ledare (förälder) naggar den fina fotbollsbilden i kanten varför sådan hets? Låt ungarna lira så är det varje år en av de idrottsliga höjdpunkterna i distriktet.

Som fotbollsspelande Timråpojke i över tio år och sedermera sportreporter är inblicken mer än god i IFK Timrå. En förening där herrlaget inte får det att stämma i tvåan och damlaget inte lyfter från division III är väl inget märkvärdigt? Tvärtom.
Ungdomarna har alltid gått först i klubben och det går att tacka många för, men framförallt mångårige ordförande Jerker Thoresson. Han har aldrig låtit seniorsatsningarna skenat i väg, utan har alltid satt ungdomslagen i första rummet.
Något som gett en solidaritet inom föreningen som stått till grund för att Mittnorden Cup i dag är en av Sveriges största fotbollscuper. Sedan har fixaren, kreatören och trixaren N-G Karlsson byggt vidare och förvandlat det hela från koja till slott.
Ett till bevis på detta är att allsvenska killar som Mattias Nylund och Stefan Ålander båda fostrade i IFK Timrå och Norgeproffset Pelle Nilsson drillad i Timrå av just N-G Karlsson i unga år ställer upp för klubben så fort de får möjlighet. Som under Mittnorden Cup.

I dag börjar det ute på Fagerviksfältet, Älvvallen och Grytan.
ST kommer vara där varje dag.
Du kommer väl också?

Mer läsning

Annons