Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett guldkantat silver

/

Granlo BK Ungdom laddade för en innebandyfest på riktigt, men fick nöja sig med ett silver i USM-finalen mot Jönköping.

Annons

– Otroligt bra gjort, men de här killarna är missnöjda, laget är fullt av vinnarskallar.

Det säger lagets tränare Johan Nordell. Jönköping är ett starkt innebandydistrikt och vann finalerna i både USM och JSM i Kalmar på herrsidan.

– Det tar ett tag att smälta det här. Killarna är inte nöjda med silver, de vill vinna varje match de spelar. Men med lite distans ska de känna stolthet och vi kommer att vara nöjda med både vår prestation och resultat. Jönköping var klart värdiga vinnare, vi hade inte samma stora register som dem, säger Nordell.

Jönköping gick upp till 3–0, men Granlo kom tillbaka till 3–2. William Rikner tog sig till ett friläge, men kapades – i spelvändningen gjorde Jönköping mål med tre sekunder kvar av den andra perioden.

– Mycket tungt psykologiskt, ingen straff och mål på vändningen. I sista perioden hade vi inte den kraft och den ork som hade krävts, säger Johan Nordell, som är nöjd med turneringen.

– Vi är ett litet innebandydistrikt, men vi har visat resten av Sundssvall att det går att ta sig till de här sammanhangen. Har vi en plan och en strategi ska de it inte behöva ta elva år tills nästa gång vi är här, säger Nordell.

Mer läsning

Annons