Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hinder mot OS avklarat för Gällerdal

Annons
Magnus Gällerdal och Keymaster klarade Badmintons krävande terrängbana helt felfritt på hinder, men med några tidsfel, på lördagen. Det var Magnus Gällerdals första start på vad som anses vara världens svåraste fälttävlan och en del i hans långsiktiga satsning mot OS 2008.
 Jag gjorde en prestationsinriktad snarare än resultatinriktad ritt, säger Magnus Gällerdal, som är väldigt nöjd med sin och framför allt Keymasters insats över de 31 hindren.
 De första femton hindren kändes väldigt "badminton" men sedan kom vi in i flytet och det kändes inte lika stort längre. Keymaster tog tag i det hela och det är jättehärligt att ha genomfört det så bra.
Badminton har bland svårigheterna två stora vattenkomplex som Magnus och Keymaster klarade utan problem.
 Jag red den långa vägen på hinder 11, ett stockhinder som jag tyckte såg knepigt ut när jag gick banan, men det reds väldigt väl av alla ryttare. Med facit i handen hade jag valt att gå den korta vägen och sparat 15 sekunder där.
Magnus Gällerdal ligger på 21:a plats inför den avslutande banhoppningen. Badminton rids i det så kallade OS-formatet i år med två banhoppningsrundor, de 20 bästa avslutar på eftermiddagen.
 Det hade varit roligt att vara bland de 20, menar Magnus, men jag har lärt mig en del till nästa gång.
Magnus Gällerdal och Keymaster var bästa svenska ekipage i OS-fälttävlan i Aten med en 17 plats, även där var ekipaget felfria på hinder i terrängen.
Leder inför söndagen gör Pippa Funnell med Primmores Pride, också det ett OS-ekipage.

Mer läsning

Annons