Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra årsmöte väljer ny HIF-styrelse

Efter Carl Hegelunds avhopp utlyser Helsingborgs IF ett extra årsmöte. Det betyder att nuvarande styrelsemedlemmar ställer sina platser till förfogande. Men de vill bli återvalda.

Annons
– Vi har ingen tanke på att avgå. Det här gör vi för att känna av hur medlemmarna ställer sig nu. Vi har haft en del diskussioner i medierna från och till och vi tycker det är viktigt att ge valberedningen en möjlighet att komma med förslag till ny styrelse, säger ordföranden Sten-Inge Fredin på telefon från ett mässbesök i Bryssel.
– Skulle det sedan vara så att valberedningen vill ha förändringar, så accepterar styrelsen naturligtvis detta, säger han.
Det extra årsmötet inverkar inte på styrelsearbetet, säger Fredin och, hoppas han, inte heller på spelarna.
– Det är ett försök att skapa lugn och ro i styrelsearbetet igen.
"Bakgrunden till styrelsens beslut är den turbulens som råder runt föreningen", skriver klubben i ett pressmeddelande. Men Sten-Inge Fredin vill inte kalla turbulensen för "bråk".
– Det är väl så att har någon i styrelsen en annan uppfattning om hur arbetet ska bedrivas så får den antingen inrätta sig efter majoriteten eller ta beslutet att avgå, säger han.
– Sedan är det naturligtvis så att alla i en styrelse inte måste ha samma uppfattning, men man måste dra åt samma håll i alla fall.
Det extra årsmötet innebär att de fem i nuvarande styrelsen – ordföranden Sten-Inge Fredin, vice ordförande Lars Öijer, sekreteraren Krister Azelius, samt ledamöterna Harald Roos och Christer Fermvik – alla ställer sina platser till förfogande. Samtidigt accepterar de återval.
Avhoppen från Carl Hegelund och den tidigare vice ordföranden Bengt Adolfsson gör att HIF:s styrelse också anser att det behövs "kompletterande kompetenser" i styrelsen.
Bengt Adolfsson har tidigare uppgett att han skulle vara intresserad av att bli ordförande om han fick frågan.
Hegelund hoppade av styrelsen då han inte tyckte att han fick gehör för sina åsikter.
Det extra årsmötet ska hållas inom två månader.

Mer läsning

Annons