Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket godkände nya NHL-förslaget

Annons
Spelarfacket NHLPA godkände som väntat det förslag som ägarna och spelarna principiellt kommit överens om. Cirka 225 spelare fanns på plats i Toronto för att rösta, övriga 500 röstade elektroniskt.
 Jag är glad att kunna meddela att NHLPA:s medlemmar i dag godkände kollektivavtalet. Om NHL:s exekutiva kommitté gör detsamma på fredag kommer hockeyvärlden snart kunna fira återkomsten av NHL, sade fackchefen Bob Goodenow.
Nästan 90 procent av spelarna godkände förslaget, där ett lönetak på 39 miljoner dollar per klubb, cirka 303 miljoner kronor, uppges ingå.
 Vi hade en vision om var vi trodde var bäst för spelet. Efter månaderna som gått har förutsättningar ändrats, sade Goodenow.
Nu flyttas fokus till New York där NHL:s exekutiva kommitté röstar under fredagen för att godkänna avtalet. Därefter följer en ny presskonferens och alla förväntar sig att NHL kan starta planenligt till hösten.
NHL-lockouten höll på i 301 dagar innan en uppgörelse nåddes, vilket alltså godkänts av den ena parten i och med torsdagens röstning.

Mer läsning

Annons