Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta: Kandidater till ordförandeposten i RF

Annons
Karin Mattsson, 33 år
Hon kommer från Jämtland och har suttit i riksidrottsstyrelsen sedan 1995, de senaste åren som vice ordförande. De idrottsliga rötterna finns i ridsporten där hon också suttit i förbundsstyrelsen. I riksidrottsstyrelsen är Karin Mattsson ansvarig för elitidrottsfrågor och den stora handslagssatsningen. Hon sitter också med i Sisu Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse på RF:s mandat.
Är nominerad av förbunden: Fotboll, golf, gymnastik, ishockey, orientering, ridsport, Skåne, Småland, Södermanland, Västmanland och Örebro.

Lars Liljegren, 58 år
Han kommer från Eskilstuna och har varit ordförande i Stockholms idrottsförbund sedan 1985. Han är också ordförande i Svenska fäktförbundet sedan 2001 och var ledamot i Riksidrottsstyrelsen mellan 1987 och 1999. De idrottsliga rötterna finns i fotbollen och handbollen och han har tidigare varit styrelseledamot och vice ordförande i Svenska handbollsförbundet (1976-1984).
Är nominerad av förbunden: Boxning, casting, curling, danssport, frisbee, fäktning, handboll, racerbåt, Svemo, taekwondo, Blekinge och Stockholm. (TT)

Mer läsning

Annons