Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantastiskt rekord av Jag de Bellouet

Tur för de skandinaviska hästarna att Jag de Bellouet inte startade i Elitloppet i år.
På söndagen segrade den franske stjärnan på 1.09,6/2 100 m auto. Den snabbaste någonsin över medeldistans.
—  Nästa år kommer vi, avslöjade kusken Christophe Gallier.

Annons
Vincennes-banan i Paris är en av världens snabbaste och förutsättningarna med sol och vindstilla var perfekta på söndagen. Men att Jag de Bellouet skulle trava sitt fantastiska rekord i tredjespår hela loppet var otroligt.
1.09,6 är 1,1 sekund bättre än vad Naglo travade när han vann Prix de France i fjol. Och ytterligare en tiondel bättre än Varennes löpningsrekord i Prix René Balliere (920 000 i förstapris).
 Jag de Bellouet vann enkelt och jag kunde faktiskt ha kört ännu lite snabbare, men det viktiga var att vinna loppet, sade Christophe Gallier.
Stig H Johansson tog ledningen med Digger Crown och fick utvändigt om sig elitloppsdeltagaren Love You. Ett par längder bakom hängde Jag de Bellouet i tredjespår.
Tempo var högt uppskruvat och när de två franska hästarna lade in överväxeln i sista kurvan fick Digger Crown svårt att hänga med. Jag de Bellouet tog kommandot mitt på upploppet och vann med två längder före Love You.
Digger Crown dalade till sjätteplatsen trots att han travade nya rekordet 1.10,0.
Världens bästa häst är utan tvekan Jag de Bellouet. Tränaren och ägaren Gallier har ännu inte velat starta utanför Frankrike. Men nästa år vill man gärna möta de bästa i utlandet.
 Om bara hästen är i toppform planerar vi att starta i Skandinavien. Bästa loppet är kanske Oslo Grand Prix, över medeldistans, men det vore intressant att se hur fort han kan gå på sprinterdistans i Elitloppet. Jag ska testa honom över 1 609 meter på Enghien om en dryg månad, sade Gallier.
Lutfi Kolgjini startade Oliméde i ett treåringslopp med 920 000 kronor till vinnaren men misslyckades helt. Efter första kurvan blev det galopp och hästen blev diskad.

Mer läsning

Annons