Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad har fått ner Modo i brygga

Lagmaskinen Färjestads BK har tänt till på alla cylindrar — det fick Modo bittert erfara i Kempehallen.
Modo var helt chanslöst i kampen mot värmlänningarna som vann med 4-2 (1—0, 1—1, 2—1) i Kempehallen.

Annons
 Segern var frukten av en stor laginsats, summerade Färjestadstränaren Leif Strömberg efter Färjestads första seger för säsongen i Örnsköldsvik.
Nu har Färjestad chansen att göra processen kort med Modo vinster i de kommande två hemmamatcherna i Karlstad och SM-sagan tar slut för Modo.
Än en gång tvingades publiken i en fullsatt Kempehallen konstatera att det stjärnspäckade hemmalaget inte fungerar som ett lag. Och sämst ställt är inställningen i det tunga försvarsjobbet i egen zon.
Färjestads spelare fick allt för lätt och ohotade ta sig in i fina skottlägen och de tre första FBK-målen kunde Sheldon Shouray, Jesper Matsson och Jörgen Jönsson åka rakt in i "slottet" framför Modo-målvakten Tommy Salo och helt ostörda prickskjuta in sina mål.

Drömläge blev mardröm
Modo fick annars ett drömläge att göra första målet i en och en halv minut spelade Modo fem spelare mot tre när Christian Berglund och Peter Nordström satt i utvisningsbåset.
 Vi skapade några fina lägen, men lyckades inte sätta dit våra målchanser, konstaterade Modo-tränaren Kent Forsberg.
Modo fick ännu en jättechans att ta ledningen när domaren Thomas Andersson, Gävle dömde straffslag sedan Zdeno Chara kastat klubban.
Skyttekungen från NHL Markus Näslund försökte dra bort Martin Gerber, men Färjestadsmålvakten var med på noterna och styrde enkelt bort pucken.
Tidigare i vinter har Mattias Weinhandl varit säker straffskytt han satte en straff i Timrå i den sista omgången i elitserien.
 Vi har två utpräglade målskyttar i laget. "Weinis" satte ju en straff mot Timrå, men han missade även en och därför fick Markus Näslund chansen, sade Kent Forsberg.
Om Modo var ineffektivt i spel i numerärt överläge, så var Färjestad desto effektivare. Såväl Sheldon Sourays 10-mål som Jörgen Jönssons 31 kom i power play.
 Första baklängesmålet kändes rejält tungt. Inte minst för att jag missade i ett byte vilket innebar att vi plötsligt var två man mindre på isen och det straffade sig, sade Kent Forsberg som tog på sig den fadäsen som innebar att Färjestad kunde koppla greppet om matchen.

Imponerande lagmaskin
Det var lagmaskinen Färjestad som imponerade mest denna kväll. Jättebacken Zdeno Chara verkade outtröttlig när han tufft och resolut rensade framför egen kasse och Christian Berglund visade vad vilja betyder på isen. Han vann varenda närkamp.
Modos stjärnor lyste inte alls denna kväll. Markus Näslund och Mattias Weinhandl verkade inte ens sugna på att jaga efter mål.
Tvillingarna Daniel och Henrik Sedin krigade hyfsat och svarade för ett uppoffrande arbete då de tog sig in framför målet och skymde sikten för Martin Gerber när Jesper Damgård spräckte Modos nolla och reducerade till 12. Damgård och slitvargen Magnus Gästrin stred bäst i hemmalaget men det räckte inte långt denna kväll.

Mer läsning

Annons