Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad knockade Foppa och Modo

Peter Forsberg gjorde comeback och blev knockad av Färjestads Peter Nordström i den andra perioden. Hjärnskakningen kan stoppa Forsberg från spel i resten av kvartsfinalserien mot Färjestad. Även Per Svartvadet fick hjälpas av isen efter en tackling i ryggen. Hjärnskakning även där. —  Det var vår tredje hjärnskakning på två matcher här i Karlstad. Rent medicinskt borde vi lämna walkover på lördag, sade en mäkta irriterad Modo-tränare Kent Forsberg efter matchen som Färjestad vann med 5—4 (1—1, 2—0, 2—3).

Annons
Färjestad leder kvartsfinalserien med 31 i matcher och kan avgöra på hemmais på lördag. Torsdagskvällens uppgörelse var tuff och i viss mån brutal. Christian Berglund manglade Per Svartvadet mot sargen i den tredje perioden.
 Berglund hoppade in tacklingen, menade Kent Forsberg som var mycket kritisk till både domaren Thomas Anderssons och vissa Färjestadsspelares agerande.
Peter Forsberg gick i däck redan i mittenakten efter en crosschecking från Peter Nordström.
 Jag känner Peter sedan min tid i landslaget och trodde inte det här om honom. Jag menar det första han gör i matchen är att slå Peter rakt över armarna. Sånt gör man bara av en orsak och det är inte för att vara kompis, sade Kent Forsberg.
Färjestadstränaren Leif Strömberg fick ta sin adept i försvar.
 Jag pratade två-tre minuter med Peter Nordström och han är beklämd över matchstraffet. Som Peter ser det så blir han tacklad och försöker försvara sig, sade Strömberg.
Diskussionen gick het mellan tränarna både under och efter matchen. Leif Strömberg anklagade Kent Forsberg för ett verbalt påhopp under matchen.
 Jag sade bara \"Är ni nöjda nu\", kontrade Forsberg.
Strömberg replikerade omgående.
 Jag är aldrig nöjd när en spelare blir skadad.
Modos läkare höll Peter Forsberg under observation under torsdagskvällen.
 Vi kan inte lämna Peter ensam på hotellet i natt utan vi måste se till att ha någon som sitter bredvid honom, sade Kent Forsberg.
Fram till knocken efter 15.16 av den andra akten hade Peter Forsberg inte utmärkt sig på något speciellt sätt.
 Han kände inte av handledsskadad, försäkrade Kent Forsberg.
Spelmässigt var den första perioden jämn, den andra gick målmässigt i FBK-favör (21 Jonas Höglund och 31 Marcel Jenni) medan den sista perioden gick helt och hållet till Modo. Tvillingarna Henrik och Daniel Sedin var på strålande spelhumör tillsammans med Andreas Salomsson, isens bäste spelare.
Hans Jonsson blev tvåmålsskytt när såg till att 31 blev 33. Frantisek Kaberle kvitterade till 44 efter att Janne Grönvall gjort säsongens första mål. FBK-backen Radek Hamr blev matchvinnare med en drömträff till 54 i spel fyra mot tre.
I Färjestad var Jörgen Jönsson den främste. Enorm arbetskapacitet och mycket mera.

Mer läsning

Annons