Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjestad kvitterade mot HV71

Det är numera 2– 2 i matcher i semifinalen mellan HV71 och Färjestad. På fredagen vann Karlstadslaget fjärde matchen borta mot HV med 4– 0.
–  Vi vann på ett mycket övertygande sätt, konstaterade FBK-tränaren Per-Erik Johnsson.

Annons
Det var helt och hållet Färjestads match. HV hade en del hyggliga försök, men det kändes aldrig särskilt farligt när hemmalaget anföll.
Antingen hamnade HV-spelarna i hörnen, eller så sköt man för dåligt för att överlista Daniel Henriksson. "Hento" fortsätter agera lugnt och stabilt, och höll sin fjärde nolla i slutspelet.
 Han lever i sin egen lilla värld ibland, men är koncentrerad varje träning och match. Han känns riktigt stabil, sade Per-Erik Johnsson.

Matchstraff direkt
Fast det började inget vidare för Färjestad. Peter Nordström fick matchstraff efter bara 2.58. Martin Thörnberg tacklade Nordström, som lade sig på Thörnberg och cross-checkade.
Thörnberg blödde i ansiktet, och Nordström fick ta en tidig dusch.
Christian Söderström gjorde 0 1 starkt på egen hand. HV-backen Per Gustafsson tappade klubban i offensiv zon, och tog god tid på sig att hämta den. Söderström kontrade, trampade förbi Fredrik Olausson och vallade in pucken via Stefan Liv.
 Vi har börjat bra varje match. Vi tror varje gång att HV skall komma hårt från start, men så har det inte blivit. Tidigare matcher har vi istället gjort dåliga mittperioder, men idag höll vi hela vägen, sade Johnsson.

Inte ens nära reducering
Både 0 2 och 0 3 gjorde Rickard Wallin. Och båda målen gjordes i power play.
0 2 var en retur efter att Radek Hamr skjutit och Per Ledin gjort sitt vanliga smutsjobb framför Stefan Liv.
0 3 kom fem minuter in i tredje perioden och blev matchavgörande.
Trots att HV hade en del möjligheter var man aldrig särskilt nära att ens reducera. Färjestad kontrollerade matchen fullständigt, och med fyra minuter kvar satte Robin Jonsson 0 4 med ett av säsongens hårdaste skott.

Satsar mot nästa
 Tidigare har vi släppt fram HV och släppt in dem i zon för enkelt, men idag stängde vi av dem bra i mittzon, konstaterade Johnsson.
Lagen har nu vunnit varsin bortamatch. HV har två hemmamatcher kvar, men spelar man inte bättre än så här så har man ingen chans mot värmlänningarna.
 Kanske är det ändå bättre att förlora rejält så här. Nu är det bara att gå hem och dra en filt över sig och satsa mot nästa match direkt, sade HV-tränaren Pär Mårts.
Färjestad har verkligen hittat formen efter en ovanligt dålig placering i grundserien. Dessutom är Daniel Henriksson kanske i sitt livs form. Två nollor i semifinalerna mot HV, och fyra sammanlagt i slutspelet.
Övriga Färjestadsspelare som var extra bra denna gång var Christian Söderström, Rickard Wallin och Per Ledin.

Mer läsning

Annons