Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoritseger trots snabba vändningar

/
  • Kubens Nino Cooper i duell med Matfors Senad Zulovic. Cooper som senare blev matchhjälte med sitt första mål för året.

Överlägsna i första halvlek.
För att tappa nästan allt i andra.
Men med en sista kraftansträngning vann Kuben derbyt mot Matfors.

Annons
Allt såg klappat och klart ut redan i halvtid i mötet mellan serietvåan Kubikenborg och nian Matfors i division tre-derbyt på Kuben IP.
Men efter två snabba mål av Mattias Engman och Daniel Fodor inom loppet av tre minuter, och stor dominans i spelet i övrigt blev nog Kuben-spelarna lite för säkra på tre poäng under halvtidsvilan.
För allt som fungerade så bra i första, djupledsspel, väggspel och spelvändningar, försvann alltmer i andra halvlek. Och när Robert Johansson missade öppet mål två gånger i början på andra halvlek vände Matfors på steken.
Senad Zulovic vände och sköt 21 med 20 minuter kvar. Två minuter senare föll samma Zulovic enkelt vid straffområdesgränsen och Johan Grundström sköt säkert 22 på den efterföljande straffen.
Vi har tyvärr haft en tendens att slappna av i matcher tidigare också. Men det var skönt att få vända på steken till slut, säger segernickaren Nino Cooper i Kuben.
För med bara sex minuter kvar av ordinarie tid nådde Cooper högst, styrde bollen mot bortre stolpen och blev matchhjälte med sitt första mål för året.
Det kändes tragiskt när de gjorde 22, men jag trodde vi skulle klara att vinna ändå. Men jag trodde faktiskt inte min nick skulle gå in.
På slutet lyckades dessutom Kuben spika slutresultatet till 42, men Matfors hade favoriten i gungning. Ett tag i alla fall.
KubikenborgMatfors 42 (20).
Mål: 10 Mattias Engman, 20 Daniel Fodor, 21 Senad Zulovic, 22 Johan Grundström, 32 Nino Cooper, 42 Kent Rantapää. Publik: 194. Domare: Björn Bergman, Östersund.

Mer läsning

Annons