Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem frågor till Timrå IK:s nyförvärv

/

Nio spelare med minst två saker gemensamt. De är alla nya i Timrå för säsongen — och de tror på Timrås möjligheter till framgång.

Annons
Med samtliga nyförvärv på plats tog ST-sporten tempen på Timrå IK:s nyförvärv. Här är frågorna vi ställde.
1. Varför blev det Timrå? 2. Vad tillför du laget? 3. Vad betyder det för elitserien av NHL startar igen? 4. Hur långt räcker Timrå kommande säsong? 5. Vilket blir det roligaste laget att slå i år?
Och så här svarade spelarna:
Peter Ström, fw, från SG Cortina, Italien.
1. Jag ville till elitserien och min agent fixade detta. Timrå tilltalar mig mycket och det känns skoj att Timrå vill satsa på mig. 2. Bra fråga (skratt). För att spela bra hockey. Jag har en del tillgångar som bra spelsinne och speluppfattning. 3. Det blir väl lite lugnare för alla sportchefer och klubbarna får arbetsro. Sen blir det ju fler arbetstillfällen för alla hemma. 4. Det kan räcka ända till SM-guld, men jag hoppas verkligen att vi går längre än i fjol då det blev en snöplig förlust mot DIF. 5. Frölunda i Skandinavium.
Fredrik Warg, fw, från Modo Hockey.
1. Har varit i Modo i 5,5 år och behövde något nytt. Timrå kändes som det bästa alternativet. Klubben har en positiv anda och har utvecklats mycket. 2. I spelet med puck ligger min starka sida. 3. Många fler får chansen, framför allt unga talanger. Elitserien är bra ändå och detta är nog positivt för elitserien i långa loppet. 4. Jag siktar på att nå ända fram, kan inte ha någon annan målsättning. 5. Modo eftersom jag har många kompisar att vinna över där.
Anton Strålman, b, från Skövde IK.
1. Kändes som det bästa och mest realistiska budet för mig. Dessutom är det en bra klubb att utvecklas i. 2. Jag är spelskicklig, duktig med pucken. Förhoppningsvis kan jag stå för bra uppspel och passningar som ger bra lägen. 3. Jättebra faktiskt. Säsongen som gick fick många j-spelare stå tillbaka. Nu får de utvecklas bättre. Dessutom bra för hockeyintresset i världen att NHL är igång. 4. Vara med i toppen och sedan gå längre i slutspelet än i fjol. 5. Färjestad. Det är många i familjen som håller på dem.
Janne Laakkonen, fw, från HPK Hämeenlinna, Finland.
1. Ville ha förändring efter fyra år i Finland och jag hörde från Teemu Aalto att Timrå var ett bra lag. 2. Jag är bra på skridsko och bra passningsspelare och måste göra mål. Sedan jobba hårt självklart. 3. Fler unga får chansen nu. Förra året fick ungdomarna hålla till i allsvenskan, i år får de chansen. 4. Vi har ett ungt och hungrigt lag, men det gäller att jobba hårt. Självklart ska vi försöka ta guldet. 5. Frölunda och Modo där min kompis Vladimir Sicak spelar.
Peter Regin, fw, från Herning Blue Fox, Danmark.
1.Jag är ung och vill utvecklas och alla jag talat med säger att Timrå är ett bra lag för unga. 2. Hoppas tillföra hunger och ambition. 3. Bra eftersom vi unga får mer istid. Elitserien är fortfarande en av Europas bästa ligor. 4.Topp fyra kanske. 5. Frölunda eftersom de är mästare.
Frans Nielsen, fw, från Malmö Redhawks.
1. Utvecklas bäst här. Timrå är ett bra lag som tar fram mångra bra spelare. 2. Som forward ska jag ha puck och försöka fördela spelet, styra min femma så den fungerar. 3. Många profiler lämnar och juniorer och andra får chansen i stället. Tror inte det blir mycket sämre för det. 4. Hoppas att vi går långt, slutspel i alla fall. Försöka göra det bättre än i fjol. 5. HV71 med tre gamla lagkompisar från MIF, Petrasek, Hannula och Melin. Dem får vi inte förlora mot.
Mattias Wennerberg, fw, från Modo Hockey.
1. Jag behövde ett miljöombyte och Timrå är en bra förening. 2. Försöka bidra med hårt jobb. 3. Det var en rolig säsong i fjol, men i långa loppet är det nog bra att det kommer igång där borta. 4. Vi är ett spelande lag och det ser bra ut så här långt. 5. Vet inget särskilt lag, men alla lag är roliga att slå.
Johan Asplund, mv, från Nyköpings Hockey.
1. Det är en bra klubb att komma till med bra folk runtomkring och bra lagkompisar. 2. Försöka ta puckar, men även att vara en bra lagkamrat och stötta de andra, det är trots allt laget som ska vinna. 3.Jag tror inte serien blir sämre, men det blir lättare att slå sig in nu. 4. Man vill ju vinna SM-guld, det måste man ha i sikte, inte att komma fyra-femma. Det blir tråkigt att spela om man inte vill vinna. 5. Det är alltid roligt att komma hem och spöa Brynäs.
Mika Oksa, mv, från Espoo Blues, Finland.
1. Den svenska ligan är bättre än den finska och jag har hört så många bra saker om Timrå att det var ett enkelt beslut för mig. 2. Förhoppningsvis kan jag bli den målvakt ett framgångsrikt lag behöver och dela med mig av min rutin och vara en ledare på plan. 3. För fanske kanske det inte är så kul efter många bra försvinner, men det är en möjlighet för nya spelare att bli stjärnor i stället. Och det finns fortfarande bra spelare kvar. 4. Jag har inte sett spelarna än, men jag har hört att laget är bra. Förhoppningsvis kan vi spela bra och vara med bland de fyra bästa. 5. Storlagen, men kanske främst Frölunda som är mästare.

Mer läsning

Annons