Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem nyförvärv till Leksand

Leksands IF presenterade på fredagen fem utländska nyförvärv inför den kommande elitseriesäsongen.
—  Vår målsättning var att värva svenska spelare, men det är svårt. Vi är i alla fall nöjda med dessa spelare, sade Leksands sportchef Anders "Masken" Carlsson.

Annons
Leksand har storstädat den trupp som förra säsongen tog steget upp i elitserien. Många av de nya spelarna är betydligt yngre än de som försvunnit från laget.
 De nya och yngre svenska spelarna som kommit ska förhoppningsvis bli kärnan i truppen i framtiden. De nyförvärv som presenteras i dag står för internationell rutin, vilket är nödvändigt, sade Leksands tränare "Pirro" Alexandersson.s
 Vår målsättning är att bli ett stabilt elitserielag, sluta åka jojo mellan divisionerna som vi gjort de senaste säsongerna, fortsatte han.

Finländare och tjecker
Av nyförvärven har Jukka Tiilikainen, 31, tidigare spelat tre säsonger i Sverige, med AIK och Södertälje. Hans landsman Kimmo Lotvonen, 29, kommer närmast från Kärpät.
Övriga nyförvärv är tjecker. Jiri Bicek, 27, har vunnit två Stanley Cup-titlar med New Jersey Devils, Jan Srdinko, 31, kommer närmast från Sibir Novosibirsk. Dessa spelare kommer att spela hela säsongen med NHL oavsett utgången i NHL.
 Alla är karaktärsspelare på sitt sätt, det är sådana vi har letat efter, sade "Masken" Carlsson. Vi försökte först med svenska spelare men lyckades inte få svenskar av den klass vi sökte. Vi var med i budgivningen på alla svenskar av klass.
 Det finns plats för ytterligare två spelare, en center och en ytterforward men vi tror det kommer att bli bättre tillgång på spelare längre fram under säsongen. Därför har vi is i magen och väntar en stund, fortsatte han.

Bäste back i VM
Dessutom har Leksand skrivit kontrakt med Marek Zidlicky, som utsågs till bäste back i senaste VM. Han har dock ett lockoutkontrakt.
 Vi har två backar som ansluter till laget i oktober och tror inte NHL kommer igång så tidigt, därför har vi skrivit kontrakt med Zidlicky. Blir det inte NHL kan han också komma att spela hela säsongen med oss, sade Carlsson.
Målvaktsfrågan i Leksand är heller inte löst. Leksand vill ha kvar Johan Hedberg, som å sin sida gärna vill spela NHL om han får chansen. Ett lockoutkontrakt kommer snart att undertecknas.
Leksand spelar sin första hemmamatch i nya Ejendals Arena den 3 oktober mot Linköping. Leksands vd Jonas Bergqvist berättade att Leksand sålt 2 100 säsongskort inför säsongen, vilket är nytt klubbrekord.

Mer läsning

Annons