Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina vindar när Ulvöregattan inleddes – hemmaseglaren knep en av förstaplatserna

/
  • Glada vinnare. Mats Hägglöf (med plaketten i mitten) och Tor Jacobson (till höger) skiner i kapp med sina besättningar efter att ha segrat i varsin klass under Ulvöregattans första dag.

Pang! Nu har startskottet gått för årets upplaga av Ulvöregattan – en tävling som Sporten ska punktmarkera – och den inledande dagen bjöd på en stundtals virvlande målgång.

Annons

Ulvöregattan har inte mindre än 107 år på nacken och är en av landets allra äldsta regattor. Den håller också sin ställning som Norrlands största regatta och under torsdagens inledande kappseglingar deltog seglare från Piteå i norr till Stockholm i söder.

Denna första tävlingsdag kom 59 båtar till start och på schemat stod SeaSea Liros Gnäggen Race och de första tävlingarna i Norrlandsmästerskapet i Express. Den förstnämnda seglingen är en del av regattan medan NM:et är ett sidoevent.

Deltagarna kunde njuta av fina vindar – sydvästliga kring 5-6 meter per sekund – och inledningsvis också en del sol. Väl inne i Ulvöhamn vid målgången blev det bitvis intensivt då vinden vred och snodde sig; ibland 360 grader.

Vinnare i de två SRS-klasserna i Gnäggen Race blev Tor Jacobson från Viggbyholm (SRS 1) respektive ÖSS egen Mats Hägglöf (SRS 2). Tor seglar en RS Elite medan Hägglöf glider fram i en Farr 30. Efter Expresstävlingens första dag har vi Kristoffer Harmark från Härnösand i täten – fler seglingar väntar där under fredagen.

På fredagen väntar även den anrika deltävlingen Ulvöskrinet – som Mittmedia är med och sponsrar.

Allehanda.se och ST.nu kommer också att följa regattan på nära håll de närmaste två dagarna då ett team med Linn Grundberg och Jon Häggqvist befinner sig på ön för att såväl syna tävlingarna som att ta pulsen på Ulvön.

– Det blir livesändningar, tv-inslag och texter av olika karaktär. Det känns väldigt kul att kunna erbjuda våra läsare en inblick i den folkfest som ju Ulvöregattan har kommit att bli. Det är bra drag ute på Ulvön, säger Jon Häggqvist.

Mer läsning

Annons