Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finland ute ur VM — förlorade straffläggning

I ledning mot Sverige, USA, Kanada och Ryssland — men ingen seger.
Därför får Finland lämna hockey-VM redan efter kvartsfinalspelet.

Annons
Men det krävdes en straffläggning för att sänka Finland den här gången. Ryssland vann med 43 och får möta Kanada i lördagens semifinal.
Maksim Afinogenov gjorde ryssarnas sista straffmål och när målvakten Maksim Sokolov räddade Olli Jokinens avgörande straff var saken klar.
Ännu en gång tappade Finland en ledning, denna gång ett 20-försprång, och ännu en gång slutade matchen med finländsk besvikelse precis som hela VM i stort.
Det finländska landslaget har fått mycket kritik, för allt från sättet de spelar på och bristen av coachning i båset till saknaden av målskyttar, och de har inte ens nästan lyckats upprepa succén (silver) från World Cup i höstas.
I kvartsfinalen mot Ryssland hade de chansen att ge alla häcklare svar på tal, men Ryssland var till slut lite för starka och finländarna hade som vanligt lite otur med marginalerna.
Kvitteringen till 22 var extra olycklig.
Målvakten Niklas Bäckström fipplade med plockhandsken så pass mycket att Sergej Gusevs skott, som hade gått utanför om Bäckström inte varit på den, gick in i mål.
Rätt talande för Finlands VM.

Mer läsning

Annons