Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finlands anfallsstjärna Laura Kalmari skadad

Ett dygn kvar till Finlands EM-semifinal mot Tyskland. Då tvingades anfallsstjärnan Laura Kalmari att bäras av träningen efter en kollision.

Annons
Djurgården/Älvsjö-spelaren fick en landslagskollegas dobbar mot sitt knä och blev länge liggande på gräset. Hon fick hjälpas av träningsplanen, och det var efteråt oklart om hon kan spela i onsdagens EM-semifinal mot Tyskland. Landslagsledningen är dock hoppfull, enligt finländska nyhetsbyrån FNB.
Om Kalmari inte kan spela vore det ett tungt slag för de finländska chanserna. Kalmari är en av Finlands mest meriterade spelare och en av de viktigaste.
Men oavsett om hon kan spela eller inte är förbundskaptenen Michael Käld positiv:
 Trots att vi har ett stort land mot oss har vi en möjlighet, säger han till FNB.
 Om man inte hittar energi till den här matchen så är det konstigt.
Sett till statistik och förhandstips är Tyskland storfavorit. De regerande mästarinnorna har inte släppt in ett enda mål under sina tre första EM-matcher (10 mot Norge, 40 mot Italien, 30 mot Frankrike), och mot Finland har tyskorna aldrig förlorat.
Senaste gången som Finland och Tyskland möttes var i Algarve Cup 2002, 02. De senaste två mötena dessförinnan slutade 03 och 06.
Men Finlands landslag har gått framåt sedan dess och överraskat stort i EM. I gruppavslutningen slog de Danmark med 21 och säkrade en plats i semifinalen.
 Danmarksmatchen gav oss alla mycket tillit, säger Anne Mäkinen till Hufvudstadsbladet.
 Jag sade redan före turneringen att vi kan gå långt om vi alla kommer upp på vår nivå och kanske till och med överträffar oss själva.

Mer läsning

Annons