Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finsk storstjärna på väg till Timrå

/

Landslagsspelare och poängkung. Nu är finländaren Timo Pärssinen på väg till Timrå. – Timrå har visat intresse, bekräftar sportchefen för schweiziska Zug, Patrick Lengwiler, för ST-Sport.

Annons
Timrå jagar en poängmakare.
I Schweiz och EV Zug finns en som vantrivs och vill till en ny miljö.
Enligt uppgifter till ST-Sport har Timrå visat stort intresse för finske VM-spelaren Timo Pärssinen, 28.
När transferfönstret stängde i fredags natt fanns fortfarande ingen möjlighet att få loss den finske forwarden, men Timrå hoppas ändå på att få Pärssinen till rödvitt, när möjligheten för utländska värvningar ges igen den 23 januari.
Jag vet att nästa transferfönster i Sverige är i slutet av januari, och har vi hittat en ersättare till Timo då kan det mycket väl bli en övergång, säger Patrick Lengwiler.
Pärssinen känner inte att han har lyckats i Zug och söker ett miljöombyte. Samtidigt är Zug på en ostadig fjärdeplats i den schweiziska ligan, har stjärnan Oleg Petrov skadad, och kommer inte att släppa Pärssinen förrän en ersättare har hittats. Och just den marknaden är som Timrå har märkt starkt begränsad.
Ändå kan klubbarna i Schweiz, i motsatt till de svenska, värva utländska spelare under hela säsongen.
Timo är en mycket bättre spelare än han har visat här i Zug. Han är egentligen en riktigt bra poängmakare, och det var därför vi värvade honom, säger Lengwiler.
Pärssinen slog igenom stort i Finland som 20-åring och utsågs till årets nykomling i FM-ligan 1998-98. Han har också testat spel i NHL med Anaheim Mighty Ducks under en säsong. Så sent som 2003/04 gjorde han 62 poäng, fördelat på 32 mål och 30 assist, för Helsingfors i FM-ligan.
Pärssinen spelade också VM för de finska lejonen i våras, och stod för fem poäng på sju matcher.
Vår vilja är att se till att Timo hittar rätt, så länge det innebär att vi får en förstärkning till vår klubb. Förhoppningsvis kan det gangna Timrå, säger Lengwiler, som också bekräftar att Timrå är enda svenska klubb som visat intresse för finländaren.
Enligt uppgift ser Timrå Pärssinen som ett långsiktigt förvärv.
Timo Pärssinen är reserverad när det gäller uttalanden om Timrå IK:
Timrå är ett bra lag, och jag känner till dem lite grann. Men just nu är det Zug som gäller till 100 procent, säger han.

Fakta: Timo Pärssinen
Ålder: 28.
Klubb: EV Zug.
Position: Ytterforward.
Nationalitet: Finländare.
Längd: 178 cm.
Vikt: 84 kg.
Moderklubb: TuTo Åbo.
Övriga klubbar: HPK Hämeenlinna, Anaheim Mighty Ducks, Cincinnati Mighty Ducks, HIFK Helsinki, EV Zug.

Mer läsning

Annons