Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint stipendium till Kometernas eldsjäl och trotjänare: "Jag är jättestolt och glad"

Kickan Brandström från KKFUM Kometerna i Sundsvall får Städa Sveriges ledarstipendium för 2017.
− Nu har vi haft stipendierna i ett par år och varje år har det varit väldigt välförtjänta stipendiater, så också i år, säger Städa Sveriges ordförande Bengt Jönsson.

Annons
Bengt Jönsson, Kickan Brandström, vd Mats Wesslén – och stipendiechecken på 10 000 kronor. Bild: Privat

Idrottens miljöorganisation Städa Sverige delar årligen ut ett ledarstipendium till en idrottsledare som gör stora gärningar i det tysta. En enig styrelse röstade fram Kickan Brandström från KFUM Kometerna till ledarstipendiat för 2017.

Det med nomineringen ”Kickan har ett engagemang utöver det vanliga i föreningen, i dess medlemmar och inte minst i projektaktiviteter med Städa Sverige. Med oförtruten entusiasm skapar Kickan möjligheter till en fortsatt aktiv livsstil för alla kometer i Sundsvall och bidrar i spridandet av Städa Sveriges verksamhet”.

I tio år har KFUM Kometerna varit med och städat stränder genom Städa Sverige. Ledaren Kickan är både glad och stolt över ledarstipendiet.

− Det är fantastiskt roligt. Jag är jättestolt och glad över att ha fått det. Det är roligt för föreningen och ungdomarna också, att de får ett erkännande i att de ställt upp, säger hon.

KFUM Kometerna är en fleridrottsförening med både simning, alpin skidskola, bowling och tidigare också basket på programmet. De 200 medlemmarna är alla ”utvecklingsbara personer med och utan funktionsnedsättning”, berättar Kickan:

− Både simskolan och simträningen är integrerad, där de som är med är både med och utan funktionsnedsättning. Vi är stolta över vår förening. Det är en förening där alla kan vara med.

På strandstädningarna brukar cirka 15-20 medlemmar från KFUM Kometerna delta.

− Jag tycker att det är en viktig insats, att man lär ungdomar och vuxna att hålla rent i naturen. Och jag tycker också att det är kul - man får betalt för att få frisk luft och motion, och man har några timmar där man gör något trevligt ihop.

Mer läsning

Annons