Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjärde gången gillt för Malmö

Malmö Redhawks behöll kylan när serieledande Skellefteå vek ner sig. Efter sin 2– 1-seger är skånelaget fortfarande obesegrat på bortais i kvalserien. –  Men det var i grevens tid vi tog Skellefteå, sade tränaren Lars Bergström.

Annons
Tre gånger har lagen mötts tidigare under säsongen. Alla tre gångerna har Skellefteå vunnit.
Nu var det final i kvalserien.
Och kamp, nerver och halsbrytande misstag mer än elitseriemässigt spel som den fulltaliga publiken i Skellefteå fick se, åtminstone från sitt eget lag.
Efter en inledande anstormning från Skellefteås sida kom Malmö igång efter halva den första perioden. Baklängesmålet efter knappa tre minuters spel ruskade fart i Malmö som både kvitterade och tog ledningen på nästan identiskt sätt. När Skellefteå gick bort sig i ivern att avgöra kvalserien kunde först Alexander Semjonovs och sedan Carl Söderberg kontra in varsitt mål, även om det var Andre Savage som krediterades för Semjonovs mål. Fler mål än så blev det inte i den här matchen.

Inget fungerade
För Skellefteå fungerade ingenting.
 Malmö var aggressivare. Vi hade pucken mycket men kom hela tiden i tidsnöd, sade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.
Tålamodet och disciplinen från Skellefteås tidigare matcher var försvunnet och Malmö bjöds på kontringsläge efter kontringsläge. Bara Andreas Hadelöv i hemmamålet såg till att det fortfarande var match efter två perioder.
Skellefteå är i normala fall starkt i power play men trots tio numerära överlägen fick laget inte in pucken.
\"AIK visa hjärta - kom igen och krossa Malmö\", skanderade hemmafansen.
Och nog visade hemmalaget hjärta. Men också darriga nerver. Missar i massor bäddade för Malmökontringar även i numerärt underläge.
 Trots att vi spelade box play i åtta minuter tycker jag att vi var bäst i den andra perioden. Vi borde ha avgjort då, men vi bestämde oss för att fortsätta hålla vår matchplan och spela koncentrerat, sade Lars Bergström.
Kollektivet Malmö fortsatte att manövrera ut Skellefteå i slutperioden, även om puckarna ibland var farligt nära att trilla in.
 De har bra linjer i det håller på med. Det var ingen överraskning för mig, sade Tommy Samuelsson.
Två år i rad har vägen tillbaka till elitserien sett ut att vara avklarad när Skellefteå plötsligt fallit ihop och missat avancemang men med två omgångar kvar är situationen ändå gynnsam.

Bara en poäng för SSK
Södertälje hämtade in 1 3 till 3 3 borta mot redan avsågade Leksand, men lyckades inte ta den extra poängen i förlängningen. Frågan är hur stor betydelse det tillkortakommandet får.
Vinner Malmö och Skellefteå mot Leksand och Bofors i näst sista omgången på onsdag är SSK ur elitserien och får lära sig att leva med det ovälkomna sällskap som till hösten heter hockeyallsvenskan.
 Vår chans är att vi gör vårt, sedan får vi se, säger SSK-tränaren Leif Strömberg till Sport-Expressen.
Rögle gjorde sitt jobb 4 2 borta mot Bofors men sex poäng upp till Malmö och Skellefteå med två matcher kvar betyder att dörren till elitserien är stängd.
De två avslutande omgångarna:
Onsdag: Malmö Leksand, Bofors Skellefteå, Rögle Södertälje.
Måndag: Södertälje Malmö, Skellefteå Rögle, Leksand Bofors.

Mer läsning

Annons