Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flames siktar högt i högsta serien

I fjol var det se och lära i Superserien.
Nu är det färdiglekt för Sundsvall Flames.
Med amerikanen Tom Marsan som quarterback och Gustav Mesaro som ny tränare ska laget nå nya höjder.

Annons
Det drar ihop sig för seriestart i den amerikanska fotbollens högsta serie.
Sundsvall Flames rustar och detta i form med ett amerikanskt nyförvärv.
Men amerikanska nyförvärv är ingen nyhet i Sundsvallslaget. Tom Marsan är klubbens fjärde import från USA. Skillnaden är att nu har man använt sig av nye tränaren Gustav Mesaros kontakter.
Jag ringde en gammal tränare till mig som har spelat på skolan där Tom kommer ifrån och sa att vi behövde en quarterback. De rekommenderade honom, säger Mesaros.
Gustav Mesaros anslöt till Sundsvall vid årsskiftet och har senast varit verksam i Tyresö. Han kommer att hjälpa huvudcoachen Johan Andersson med den offensiva delen.
Helt underbart! När man försöker sköta allt själv blir det varken hackat eller malet, säger Andersson.
Sent i torsdags kväll landade också 23-årige Tom Marsan. Han tvekade inte när möjligheten om att spela i Sverige dök upp.
En sådan här möjlighet får man bara en gång i livet. Jag behövde inte tänka två gånger innan jag tackade ja. De flesta slutar med fotbollen efter skolan, det är väldigt få som får spela utomlands, säger han.
Tidigare har Tom varit i Mexico på besök. Det här är hans andra resa utanför USA över huvud taget.
Jag har läst på om Sverige via internet. Och att maten är annorlunda här, det märkte jag när jag kom...
Kontraktet löper till september och 23-åringen ska i huvudsak lyfta lagets passningsspel. Han har inte spelat match sedan i november, men säger sig vara i fin form eftersom han gillar att träna.
Johan Andersson verkar nöjd med det han ser.
Tom har spelat på division II-nivå i USA och det är ett bra snäpp över kvaliteten här i Sverige. Jag är supernöjd, säger han.
På förlustsidan har Ali Rouss har flyttat till Carlstad Crusaders och Peter Andersson har tagit ett sabbatsår. I övrigt hoppas Flames på att kanadensaren Alister Mailey ska komma tillbaka senare under säsongen. Den defensive linebackern gjorde bra ifrån sig redan i fjol.
I fjol spelade Sundsvall Flames i Superserien för första gången. Laget tog tre segrar och tog sig överraskande till slutspel. Där blev det respass direkt av Arlanda Jets. I år är det slutspel som gäller igen, men då nöjer man sig inte med att komma till den första omgången.
Den 30 april är det dags för seriestart mot fjolårets mästare Stockholm Mean Machines. Tills dess har Tom förhoppningsvis hunnit lärt sig hur Sundsvallslaget fungerar.
Jag ska hjälpa laget så mycket jag kan, säger Marsan.
Nya för i år: Andreas Bergström, Örebro, Lars-Göran Svensson, George Lindner, David Hellmyrs, Mikael Westerlund, Kryztoff Lukaszewicz, Krister Wikner samtliga nykomlingar i sporten.
Spelarförluster: Sebastian Lindqvist, Carlstad Crusaders, Ali Rouss, do, Peter Andersson, sabbatsår, Niklas Åhlin, skadad, Darnell Macklinn, Spanien, Marc Lindström, slutat, Dennis Håkansson, do, Jonas Kertu, do, Hannes Shönfelt, do.

Mer läsning

Annons