Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fler och fler vill vara med"

/
  • Fredrik Nordin och Tobias Lundström är två av killarna bakom Julstaken. Amatörturneringen arrangeras för fjärde året i rad.

Hallå där Tobias Lundström, som arrangerar tennisturneringen Julstaken för fjärde året i rad tillsammans med sina polare. Hur blev det här en tradition?

Annons

– Vi var ett kompisgäng på runt tio stycken som fick för oss att vi skulle köra någon form av gladiatorkamp med tennisbollar och racket 2011 bara för att det var en kul grej. Sedan har det fortsatt.

52 spelare gör upp i helgen i 182 nedkortade matcher. Hur stora vill ni bli?

– Målsättningen är att turneringen ska bli större och större för varje år. I kompisgänget har alla ganska breda vänkretsar, så det sprider sig. Många tycker att det är en rolig grej. De är fler och fler som vill vara med.

Ni har en damklass för första gången. Hur kommer det sig?

– Vi har en bankett efter turneringen och förra året var det med en hel del tjejer där som undrade varför vi inte har någon damklass. Så då fixade vi det.

Det sägs att en del lokala sportprofiler är med och spelar?

– Ja, Mathias Månsson, Sundsvall Hockey, Jens Gustafsson från Selånger, Timrås J20-tränare Johan Thelin, Lasse Lundberg från Granlo BK, Joakim Axelsson, Alnö IF bland andra.

Vem vinner årets turnering?

– Svårt att säga, det är rätt många jag inte har koll på. Men Jocke Axelsson vann förra året och har slagit ut mig i semifinalen flera gånger, så han är väl ett tips i alla fall.

Mer läsning

Annons