Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera prövade att springa fjällmaraton

/
  • En man med trumma gjorde deltagarna sällskap uppe på fjällen i Åre under lördagens fjällmaraton.

Maratonveckan i Åre bjuder på tävlingslopp i högsta miljö. Daniel Petrovic från Sundsvall var en av de som tog chansen.
– Alla borde ta chansen att prova, säger han efter långloppet.

Annons

Under hela veckan pågår ett flertal tävlingar i södra Årefjällen med drygt 2 500 deltagare som ställer upp att springa på 1 150 höjdmeter.

Maratonveckan startade redan under förra lördagen och avslutades en vecka senare med Axa Fjällmaraton som startar Vålådalen med målgång i Trillevalen, 4,4 mil bort.

Det hölls även en halvmaraton över 2,7 kilometer då 29-årige Daniel Petrovic från Sundsvall deltog. Han sprang in 3 timmar och 19 minuter, vilket gav en honom plats 66 totalt. Vinnare Anders Kleist klarade sig på två timmar och 4 minuter.

– Det är en riktigt fin runda och en väldigt kul tävling. Jag har sprungit lite halvfjällmaror tidigare och det här var den roligaste hittills. Det var mycket att springa utförs, vilket passade mig väldigt bra, säger Petrovic.

Till vardags håller han till på Norra Berget för att träna men den höga fjällhöjden var något annat.

– Det är nästan 1 200 höjdmeter och man kände ju av det när man ska springa över tre bergstoppar. Det kändes ordentligt i låren, säger han.

Han säger att det var mycket folk på plats och atmosfären bland löparna är speciell.

– Det är inte som ett vanligt maraton utan inte vem som helst som söker sig inte hit. Det är en viss typ av människor som ofta är öppna och glada så man har kul under loppet, säger han.

Anders Kleist segrade sedan i lördagens Axa Fjällmaraton efter tre timmar och 33 minuter. Ida Nilsson vann damklassen på fyra timmar och 15 minuter.

Mer läsning

Annons