Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flevarakis tar över basketlandslaget

Greken Costas Flevarakis blir ny förbundskapten för det svenska basketlandslaget.
Flevarakis, som blev framröstad som All Star-coach i grekiska ligan 2002, kommer närmast från coachjobbet i succélaget Akropol.

Annons
 Det är en stor ära att få jobba för landslaget, det gäller för såväl spelare som tränare, säger Flevarakis, i telefon från Grekland.
Han ledde Akropol till SM-semifinal tidigare i våras, på fredagen blev det klart att han nu ersätter sparkade Jan Enjebo.
 Svensk basket kan bli mycket bättre men det kan inte göras på en vecka eller en månad. Det krävs tid och samarbete genom många människor. Vårt mål är att bygga för framtiden. Vi ska göra vårt bästa men jag vill inte lova för mycket, säger Flevarakis till TT.
Costas Flevarakis, 35, har varit med i PAOK:s "technical staff" sedan 1995 och är den coach som har gjort flest matcher i den anrika grekiska storklubben. Han vann den grekiska cupen 1999 med PAOK, var i final i grekiska ligan 2000 och coachade Aten-klubben Panonios i två säsonger innan han kom till Sverige och Akropol för säsongen 2004/05.
Han har också samarbetat med NBA-klubbar som Milwaukee Bucks, Denver Nuggets och Chicago Bulls.
Första uppgiften för honom i landslaget blir nu att ta Sverige ett steg närmare EM i Serbien-Montenegro i höst. Sverige möter i ett gruppspel Ungern och Portugal, lyckas man gå vidare därifrån så väntar tre andra gruppettor i kampen om en EM-plats.
Flevarakis kontrakt med Akropol har gått ut men han utesluter inte att det kan bli en fortsättning i klubben samtidigt som han leder landslaget, alternativt att det kan bli aktuellt med tränaruppdrag i någon annan klubb.
 Det är för tidigt att säga något om det, säger han.

Mer läsning

Annons