Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Florén ingen vanlig amatör i British Open-debuten

Hans första slag kunde ha varit bättre, men det sista gav en birdie. Sammantaget gick golfamatören Oscar Florén runt på 73 slag, ett över par, under sin debutrond i British Open på klassiska Old Course i St Andrews.
—  Helt okej, sade den 21-årige Ljungskilegrabben efter sin majorpremiär.

Annons
Oscar Florén har just avslutat sitt andra år på golfcollege i Labbock, Texas. Men så mycket sommarlov har det inte blivit. Och när han lyckades kvala in till British Open fick lillebror Nils rycka in i Öijareds lag i lag-SM i stället.
För Oscar blev det St Andrews i stället för Falun/Borlänge. Och han visade med sin öppningsrond att han var värd kvalbiljetten.
Hans första utslag höll visserligen på att hamna out-of-bounds på andra sidan fairway på artonde hålet. Men Florén tog sig snabbt samman, ordnade par och visade snart upp ett betydligt mognare spel än bollkollegorna, 22-årige Richard Moir, Australien, och 56-årige Peter Oakley, USA.
 Första utslaget var väl lite nervositet, sade han. Men Jocke Haeggman har sagt till mig att ska man missa på den här banan, så ska man missa vänster.

Nästan tre i rad
Bogeyn på andra hålet reparerade Florén med birdies på hål fem och sex och det höll på att bli tre raka birdies.
 Ja, då blev jag lite sur, sade han om den missade birdiechansen från tre meter.
Ett bunkerbesök på det 14:e hålet förde honom över par och det blev en ny bogey på det fruktade hål 17. Avslutningen var dock magnifik. Utslaget på 18:e hålet gick till och med förbi green och han kunde sedan tvåputta för birdie.
 Det var skönt att avsluta med en birdie, sade han. Jag tycket jag missade många järnslag, men det är kart att jag är nöjd med den här ronden.
I kampen mellan de sju amatörerna i det 156 man starka startfältet hamnade han dock i kölvattnet bakom den 25-årige Skotten Eric Ramsay, som gick runt på blott 69 slag, tre under par.

Kan inte vara besviken
Floréns svenske proffskollega Peter Hanson hamnade också före i resultatlistan. Med några birdies på slutet efter en tung start såg Peter Hanson till att lägga sig på par, ett slag före sin unge landsman.
 Ligger man där kan man aldrig vara besviken, säger Hanson till Golf.se efter sin första British Open-rond.
Tre bogeys på första nio följdes upp med tre birdies på hemvägen.
Henrik Stenson gick runt på 74 slag och Joakim Haeggman låg på par efter tio hål, men tre bogeys förde honom till 75 slag och tre över par.
Wilhelm Schauman, som kom med till British Open via USA-kval, misslyckades helt och behövde 81 slag. Daniel Chopra fick ingen vidare start fem bogeys och en dubbelbogey innebar att han slutade på 76 slag, fyra över par.

Mer läsning

Annons