Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foote lämnar Colorado — öppnar för Forsberg?

Adam Foote lämnar Colorado för Columbus.
Det öppnar för en fortsättning i Avalanche för Peter Forsberg.

Annons
Efter 13 säsonger i klubben kan det varit 1,5 miljoner dollar som skilde backen Foote och Colorado. Sent på måndagskvällen, första dagen då klubbar fick börja köpa fria spelare, blev Foote klar för Columbus.
13,5 miljoner kostade det hans nya klubb att köpa honom. Tidigare hade han tackat nej till ett erbjudande från sin förra klubb på 12 miljoner dollar.
 Vi tyckte det var en rimlig summa med tanke på hans ålder (34) och det faktum att vi har nya finansiella förutsättningar i år. Vi vill behålla hela laget men det måste in under lönetaket. Adam var en av de framstående i vår organisation och vi ville verkligen behålla honom, säger Colorados pressansvarige Jean Martineau enligt tidningen Denver Post.
Det har länge pratats om att Foote är en av de spelare som lönemässigt stått ivägen för en fortsättning i Colorado för svensken Peter Forsberg.
När Foote nu är såld finns det mer utrymme för ett lukrativt kontrakt till Forsberg, en av NHL:s största stjärnor.
Klubbens general manager säger också att fokus nu ligger på att kontraktera Forsberg.
Av spelarna från lagets första säsong efter flytten från Quebec är det vara Joe Sakic som står under kontrakt. Forsberg är en av de andra som klubben nu verkligen vill behålla.
Samtidigt saknar inte Forsberg anbud i övrigt.

Mer läsning

Annons