Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Foppa" vill tillbaka till NHL

Peter Forsberg vill tillbaka till Denver och NHL till hösten. Det skriver Expressen och Aftonbladet.
—  Peter vill fortsätta spela ishockey och hans tanke är att göra det i Colorado i höst, säger agenten Don Baizley till Expressen.

Annons
Peter "Foppa" Forsberg fyller 32 år i sommar och har inget gällande kontrakt med någon NHL-klubb. Det är också osäkert om det blir spel i NHL till hösten på grund av den pågående NHL-konflikten, ägarna och spelarfacket har ännu inte kommit överens om något nytt kollektivavtal.
Forsberg hade en mycket hög lön när han senast spelade i Colorado, 11 miljoner dollar (motsvarande 78 miljoner kronor). Nu vill ägarna införa ett lönetak som gör att lagen bara får spendera 298 miljoner kronor på löner varje år och ingen enskild spelare får tjäna mer 42 miljoner. I dagsläget har Colorado redan elva spelare kontrakterade med den gemensamma lönesumman 266 miljoner kronor.
 Allt det där blir en fråga för Colorado när ett nytt kollektivavtal finns på plats, säger Baizley till Expressen.
När Forsberg blev intervjuad av Aftonbladet för någon vecka sedan sade han så här:
 Jag kommer att avvakta vad som händer borta i NHL. Jag har inte bestämt mig för någonting än, mer än att jag vill spela hockey även nästa säsong. Jag vill inte sluta på det här sättet.
Forsberg bröt handleden under elitseriens grundserie och gjorde comeback i slutspelet, bara för att bli skadad på nytt i kvartsfinalserien mot Färjestad. En hjärnskakning gjorde att Forsberg fick sitta på läktaren och se sitt Modo åka ut.

Mer läsning

Annons