Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För lite bevis friade grekiska sprinterstjärnor

För lite bevisning.
Det var anledningen till de grekiska sprinterstjärnorna Costas Kenteris och Katerina Thanou friades från anklagelserna om att ha smitit från flera dopningstest.
Det anser Vassili Sevatis, ordförande i det grekiska friidrottsförbundet.

Annons
Sevatis anser att både den internationella olympiska kommittén, IOK, och det internationella friidrottsförbundet, IAAF, inte hade skickat tillräckligt med bevis för att kunna fälla duon.
 Vi fick i uppdrag att fånga ormen i sitt hål men fick inga bevis för att kunna göra det. Så hur kan man då som grek med handen på hjärtat döma dessa idrottare, säger Sevatis i en förklaring till varför förbundet i fredags friade de två idrottarna.
Enligt det grekiska friidrottsförbundets disciplinära kommitté hade Thanou missat två test och Kenteris ett. IAAF:s regler säger att man måste ha missat tre för att dömas.
Däremot avstängdes duons tränare Christos Tzekos i fyra år.
Frågan är dock om Kenteris som tog OS-guld på 200 meter i Sydney 2000 och Thanou som tog silver på 100 meter i samma OS kan komma tillbaka.
 Jag tror inte att Kenteris och Thanou kommer att tävla igen. Det spelar ingen roll om de anses skyldiga av idrottens skiljedomstol, CAS, och det nuvarande beslutet ändras. Deras kommersiella värde har redan förstörts, säger Sevatis.
Sprintduon ska också ställas inför grekisk domstol anklagade för att ha missat dopningstest och för att ha låtsats ha varit med om en motorcykelolycka kvällen för invigningen av OS i Aten.

Mer läsning

Annons