Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundet vill ha ursäkt från spelarna i hockeyskandalen

Kristian Huselius, Henrik Tallinder och Andreas Lilja är avstängda från Tre Kronor tills vidare.
För att beslutet ska rivas upp kräver Ishockeyförbundet bland annat en ursäkt från spelarna för ishockeyskandalen tidigare i år.
Något man inte fått enligt förbundet.
—  Men jag har försökt att få till en träff men de ville inte ses, säger Kristian Huselius till TT.

Annons
Händelsen under ishockeyturneringen Sweden Hockey Games har blivit aktuell igen när en av spelarna, Kristian Huselius, nekades att få vara med på ishockeyproffsens årliga upptaktsträning på Johanneshov.
Han var en av de tre spelare som var inblandad i skandalen då landslagsspelarna hade sex med en 22-årig kvinna på spelarhotellet. Kvinnan polisanmälde dem för våldtäkt, en utredning som lades ned i juni.

"Minimal chans"
De tre spelarna är avstängda tills vidare av förbundet. Tidigare har det sagts att den kommande säsongen med bland annat OS och VM inte är aktuell för de tre. Nu säger dock förbundets generalsekreterare Michael Englund:
 Vi har inte talat om någon tidsrymd men chansen att de är med kommande säsong är minimal. Är man inte tillgänglig från början, då är man borta från säsongen. Egentligen har det inte hänt något i den här frågan.
För att det nu ska hända något krävs följande: Dels ska frågan om upphävandet av avstängningen aktiveras av förbundsstyrelsen.
Sedan vill förbundet se en ursäkt från de inblandade spelarna.

Vill ha en träff
Men där går åsikterna isär.
 Man har bett om ursäkt genom massmedierna men ingen av spelarna har haft kontakt med förbundet för att reda ut det här och be om ursäkt för den skada man åsamkat svensk ishockey, säger generalsekreteraren Michael Englund.
 Vi försökte på vårkanten att få till ett möte men det blev inte av. Vill de träffa mig, då skulle jag infinna mig direkt. Jag har fått för mig att de inte vill träffa mig eftersom vi försökt att stämma träff och de har inte hört av sig, säger Huselius.
 Men jag har inga problem med att be om förlåtelse.
För Kristian Huselius väntar nu i stället avresa till USA och NHL-klubben Florida Panthers. Huselius skrev för drygt en vecka nytt kontrakt med Florida.

Mer läsning

Annons