Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördel Arsenal i Champions League

Fredrik Ljungberg saknades i första Champions League-kvartsfinalen mot Juventus.
Han hade all anledning att vara nöjd ändå.
Efter 2– 0 hemma på Highbury är det kraftig fördel Arsenal inför returen.

Annons
Två av Sveriges största fotbollsspelare, men bara en kan nå semifinal i Champions League.
Och bara en, Zlatan Ibrahimovic, fanns med på tisdagskvällen. Men när Ljungberg saknades på grund av vadskada så syntes heller inte Zlatan Ibrahimovic till speciellt mycket.
Särskilt inte i första halvlek.
För när han väl fick bollen så blev inte speciellt mycket uträttat. I stället handlade det mesta i offensiv väg om Arsenal och framförallt om Francesc Fabregas och Thierry Henry. 18-årige Fabregas ordnade första rejäla chansen redan i 16:e minuten, därefter hade Henry två frisparksvarianter, innan till slut målet kom genom just spanjoren.
Robert Pires stal bollen från förre Arsenalspelaren Patrick Vieira, spelade fram Fabregas som via en tunnel på Lilian Thuram skickade in 1 0.
I andra halvlek var det stundtals Arsenal mot landslagsmålvakten Gianluigi Buffon. Han lyckades hålla tätt ända till den 69:e minuten då Fabregas spelade fram Henry som kunde stöta in 2 0.

Tufft utgångsläge
Utgångsläget inför returen är nu riktigt tufft för Juventus, särskilt efter att man skämt ut sig i slutet av matchen. Såväl Mauro Camoranesi som Jonathan Zebina blev utvisade efter att fått var sitt rött kort och missar därför returen. Det gör också Patrick Vieira som tidigare i matchen dragit på sig ett gult kort.
Desto bättre är då utgångsläget för Barcelona, även om man borde vunnit bortamötet mot Benfica (0 0).
Med Lionel Messi på skadelistan fick Henrik Larsson chansen från start. En av hans bästa möjligheter i matchen kom redan i sjätte minuten då Marcelo Moretto släppte retur på en frispark från Ronaldinho. Larsson var framme men Benficaförsvararna hann precis rensa undan.
Därefter radade Barcelona dock inte Larsson upp chanser.

Grov miss
Det var skott från bland andra Deco och Mark van Bommel. Det var Samuel Eto'o som lurade ned Moretto men missade i princip öppet mål från fem meter. Benfica-målvakten gav dessutom Ronaldinho närapå en gratischans när han missade en bakåtpassning.
Och efter 45 minuter borde det varit Barcelona-ledning.
Det fortsatte i samma takt. I 56:e minuten träffade Larsson utsidan av stolpen, i situationen efteråt var det Ronaldinho som nickade i stolpen.
I 76:e minuten fick sedan svensken kliva av planen till förmån för Ludovic Giuly.
På onsdag avgörs det första mötet i de andra två kvartsfinalerna: Lyon Milan och Inter Villarreal.

Mer läsning

Annons