Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förra veckan

Annons
Förra veckan
V5-raden:2-3-2-6-9. Utdelningen: 5 rätt: 417kronor
Strukna: Avd 1: 1,6; avd 3: 9; avd 4: 3,7,15.

Kuskligan (inkl lunchdubbel/trio)
Ulf Ohlsson (1) 36, Lars Lindberg (1) 24, Robert Bergh (2) 19, Bo Eklöf (0) 9, , Håkan Skoglund (0) 8, Per Linderoth (0) 8, Ulf Eriksson (0) 8, Ove A Lindqvist (0) 7, Jan-Olov Persson (0) 7.

Vem tar täten?
Avd 1. Hickory Moon släpper till Candle Lights
Avd 2. Innerspåren är snabba men vill släppa. Nelson Index/Black Flyer?
Avd 3. Pols Lea på ren auktoritet.
Avd 4. Everest Ås sägs ska prova svara Turbo Sund.
Avd 5. Cathy Freeman och Rajas Gold duellerar en bit.

V5-1.
Malaber Circle Ås har hittat en straffspark (med enbent målvakt) här och måste nog bli akut sjuk för att torska. Hamnade på mellanhand i V75:s högsta division senast men slog av ett vasst guldgäng gången innan. Att han förmodligen hamnar långt bak spelar mindre roll.
Candle Lights hamnade i ett riktigt getingbo i sin comeback men fullföljde bra. Klart enklare mot nu och bör ta en plats.
Palmer Zonett har nu två lopp i kroppen efter vila och fick sig en riktig väckning förra veckan. Är ju grundkapabel så går motivationen åt rätt håll kan det bli en tätplacering.
Jademack Ås har helt tappat stinget efter formtoppen i våras. Har dock inte gått barfota på länge och kanske är det dags för det nu. Är flera klasser bättre utan dojor.

V5-2.
Race Ball håller stabil skärpa, bra sist efter strul, och kan få sitt ultimata löpscenario härifrån med draghjälp fram till spurtrakan. Har en då vass 200 meters rökare att ta till som brukar kunna resultera.
Navarro avslutade mycket bra i torsdags men hade för långt fram för vara segerfarlig. Bättre utgångsläge nu och bör därmed få en position nära täten vilket borgar för bra platschans.
Black Flyer är i grunden kanske lika bra som min tipsetta men har svårt att sköta sig. I sina två senaste felfria starter har han fått stryk av Highson respektive Hot Tub. Tufft startspår drar även det ner vinstchansen men som sagt, fart har han så det räcker.
King Apanage hade ett par imponerande uppvisningar under maj vilka tyvärr följdes upp av en plattmatch i Boden-starten. Är säkert bättre nu och kan då runda till seger

V5-3.
Junction har visat bra kapacitet nu och då. Var ute i ett Breeders Crown-försök från svårt läge senast och sågs aldrig i främre träffen. Åkte på bakspår igen men klart enklare emot och hemmaplan.
Dean Goj har med framgång tampats med de bästa treåringarna i norrland mest hela säsongen.
Har bästa utgångsläget av de namnkunniga hingstarna och kommer från en stark insats.
Cherry Lips var spelfavorit i ett Breeders-försök förra gången, galopperade då. Men det var mot enbart ston och nu blir det garanterat tuffare även om hon själv har gjort bra ifrån sig.
Pols Lea har tävlat i relativt bra årgångskonkurrens på sistone med viss framgång. Svår att sätta in i sammanhanget men kommer från stall i högform och har prima startspår.

V5-4. DD-1.
Citation har kunnande att ta sig upp till Europa-eliten nästa år. Vann enkelt från
utvändigt ledaren inom V75:s gulddivision nu sist och slagit Conny Nobell gången innan utan toktryck. Riskerar dödens igen, gynnas dock av den förmodade spetsjakten invändigt.
Turbo Sund nådde inte Herr Jägermeister senast trots fantomtid. Har spetsläge här och tävlar bra därifrån, även om det kan kosta att komma dit
Everest Ås gör topprestationer mest varje gång med tanke på att han inte fungerar fullt ut i aktionen. Slog Turbo Sund vid senaste mötet och kanske provar att utmana den samme från start denna gång för att på så sätt kunna löpa ut hela vägen.
Talang Sund har utvecklats enormt i år och har tävlat fullödigt hela säsongen. Men har trots det en bit upp till tättipstrions hårdhet och får inrikta sig på en placering bakom dessa.

V5-5. DD-2.
Rajas Gold gjorde rent hus hemma i Trondheim under försommaren. Mycket bra under Oslo Grand Prix-dagen men har vilat ett tag nu och är då naturligtvis än mer svårbedömd. Startsnabb och måste beaktas tidigt.
Peasant Rambo klart bra bakom omöjlige Drabant C.D. i torsdags. Har verkligen gjort sig förtjänt av en seger snart och gynnas av läge och distans denna gång.
Heureka nöter på duktigt. Två bakom V75-aktuelle BWT Trapez senast och vann i halvskralt sällskap innan det. Svårt att sia om eventuell position.
Rambler As fick inte till det i debuten för Wickström. Är säkert bättre i ordning nu men kan hamna på vingel härifrån och då blir det inte så enkelt. Streckvärd ändå.

Formligan kuskar (inklusive lunch-V5)
Ulf Ohlsson 7 (1-2-3-1-0)
Robert Bergh 6 (0-2-0-2-2)
Roger N Olsson 3 (0-0-1-0-2
Patrick Wickman 3 (1-0-0-1-1)
Rauno Pöllänen 3 (0-2-0-1-0)

Formligan stall (inklusive lunch-V5)
Robert Bergh 6 (2-0-2-0-2)
Svante Båth 2 (0-1-0-0-1)
Gunnar Melander 2 (0-1-0-0-1)

RANKING OCH SYSTEM
V5-1.
4 Malaber Circle Ås
...........................
-
6 Candle Lights
5 Palmer Zonett
8 Jademack Ås
1 Col McLaine
7 Black Giant
3 Hickory Moon
2 Calendar

V5-2.
9 Race Ball
2 Navarro
7 Black Flyer
10 King Apanage
.............................
1 Grey Frontline
5 Nelson Index
-
6 King Supreme
4 Crag
8 Joskin
11 Eye Opener
3 Fata Morgana

V5-3
10 Junction
6 Dean Goj
4 Cherry Lips
3 Pols Lea
12 Kismet F.H.
..........................
8 Mimmi R.S.
5 Victor B.L.
1 Ågårds Oscar
11 Klara Sisu
9 The Last Line

7 M.T. Anthony
2 Nova Fairway

V5-4.
4 Citation
......................
2 Turbo Sund
3 Everest Ås

6 Talang Sund
5 No Kidding
7 Wealthy
3 Crown Kemp

V5-5.
5 Rajas Gold
4 Peasant Rambo
6 Heureka
7 Rambler As
.......................
______________
2 Cathy Freeman
10 Frangelico
11 Echonom
9 Lord Leber
8 Queen Barbro
1 Hilarious
3 Hackman
12 Texas Amarillo

Lilla systemet: 1x4x5x1x4 = 80 rader
Stora systemet: 1x6x10x3x4 = 720 rader

Veckans bank: Malaber Circle Ås (V5-1) vinner oavsett position och tempo i det här lilla fältet.

Veckans chansspik: Citation (V5-4) är egentligen inte någon chansspik men garderas på stora för att få upp utdelningen. Det är ju inga maskiner det handlar om.

Veckans luring: Black Flyer (V5-2) agerar luring varje gång han inte är favorit.

Veckans rensare: Kismet F.H. (V5-3) höll farten strålande senast som trea. Har samma skräpläge igen men med bibehållen form kan det gå vägen i något enklare konkurrens än förra gången.

Mer läsning

Annons