Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg tackar nej till VM men har inga planer på att sluta

Peter Forsberg, 31, tackar nej till VM i Österrike.
Men "Foppa" har redan siktet inställt på nästa säsong.
—  Jag har inga planer på att lägga av nu i alla fall, säger han till TT.

Annons
En efter en tackar de svenska hockeystjärnorna nej till VM-spel 30 april-15 maj.
Den senaste i raden är den störste av dem alla Peter Forsberg.
 Det känns jäkligt tråkigt att behöva tacka nej. Man hade ju sett fram emot både slutspel med Modo och sedan VM med Tre Kronor. Nu blev det ingenting, säger en besviken Forsberg i mobilen till TT.
Det är "Foppas" hälsa som sätter stopp.
 Handleden är inte läkt ännu och jag har fortfarande känningar efter hjärnskakningen. Nu måste jag bara tänka på själv och bli bra igen, säger han.

Rekordsnabbt tillbaka
Det var den 22 januari som Forsberg råkade ut för en svår handledsskada i hemmamatchen mot Linköping. Handleden gick ur led, dessutom blev ledbanden svårt skadade och han opererades av en handspecialist på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.
Prognosen var åtta veckor i gips, men läkningstiden kortades av med jämna mellanrum och den 10 mars var han rekordsnabbt tillbaka igen.
Mot Färjestad borta i den fjärde kvartsfinalen.
 Man ville ju vara med så snabbt som möjligt, men jag hade faktiskt svårt att hålla i klubban ordentligt, berättar Forsberg.
I början av den andra perioden åkte han på en ful smäll av Färjestads Peter Nordström. "Foppa" föll till isen och fick hjälpas ut till omklädningsrummet. Den här gången med en hjärnskakning. För Nordström blev det matchstraff och avstängning.
 Jag har fortfarande känning av hjärnskakningen. Om jag ska göra något fysiskt så kommer huvudvärken och då går det ju inte att spela hockey.
Handleden är heller inte bra, men nu ska jag bara ta det lugnt.

Tråkig säsong
Årets säsong blev inte vad Foppa hade tänkt sig. Det blev ingen succé tillsammans med gamle polaren Markus Näslund, tvillingarna Sedin och de övriga hemvändande NHL-spelarna.
 Det har varit deppigt sista veckan, den här säsongen blev inte som jag hade hoppats på. Jag hade räknat med att spela VM, det är alltid kul. Men nu gäller det att se framåt, först ska jag bli fullt frisk, sedan ser jag fram emot nästa säsong.
Du har alltså inga planer på att lägga av?
 Nej, inte nu i alla fall, jag kör vidare. Jag kommer förstås som alla andra att avvakta och se vad som händer i Nordamerika, om det blir spel i NHL eller inte.

Många tackar nej
Har du följt semifinalspelet på tv?
 Nej, det har varit för jobbigt.
Beskedet kom inte oväntat för Tre Kronors nye förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.
"Det är förstås tråkigt att Peter Forsberg inte kan spela i VM. Samtidigt har jag all förståelse för hans situation", säger Bengt-Åke Gustafsson i ett pressmeddelande.
Ett tiotal spelare har redan tackat nej till VM, däribland stjärnspelare som Mats Sundin, Nicklas Lidström, Markus Näslund och Tomas Holmström.

Mer läsning

Annons