Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första svenska förlusten i curling-VM

Efter elva raka segrar i seriespelet kom på påskaftonen den första förlusten för Sverige i dam-VM i curling i skotska Paisley. USA vann den första semifinalen med 6—5.
Sverige har dock fortfarande chansen att gå till final.

Annons
Om Sverige på lördagskvällen slår segraren i mötet mellan serietrean Kanada och fyran Norge går Sverige till final. Det är det nya spelsystemet som ger de båda topplagen i seriespelet två chanser till final.
Vid ställningen 55, i semifinalen mot USA, missade den normalt så säkra svenska skippern Anette Norberg båda sina stenar i sista omgången. Med matchens sista sten skulle hon dra in en bättre sten än USA:s poängsten men Anettes sten blev lite för hård och stannade sämre än den amerikanska stenen.
 Jag borde ju ha lyckats med den dragningen när jag fick en ny chans med sista stenen. Men det var spårigt i isen och min sten kom in i ett alltför glatt spår. Men det är sådant som händer ibland och vi får ju en ny chans i kväll. Den skall vi ta. Nu skall hem till hotellet för mat och vila innan vi laddar för kvällsmatchen, sade Anette Norberg.
Det blev en mycket jämn och hård match mellan två bra lag. Sverige skaffade sig greppet om matchen med först två poäng i den fjärde omgången och sedan ytterligare en poäng till halvtidsledning med 42. Det blev 43 och 53 innan USA kvitterade till 55 i den åttonde omgång.

Mer läsning

Annons