Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortkord trea i världscupfinalen i puckelpist

Annons
Freestyleåkaren Fredrik Fortkord kom trea i världscupfinalen i puckelpist i norska Voss. Det var hans första pallplats på två år.
 Det var superskönt, en obeskrivlig känsla. Äntligen fick jag till det. Det känns väldigt bra med tanke på att det är VM om ett par veckor, säger han i telefon från Norge.
Finländaren Mikko Ronkainen vann på 25,87. Amerikanen Jeremy Bloom blev tvåa på 25,39 och Fortkord trea på 25,31.
 Den här backen passade min åkning, så jag kände att jag kunde luta mig på åkningen och koncentrera mig på hoppen. Hoppen var okej, det övre kunde jag ha gjort bättre, men som helhet var det mitt bästa åk på hela säsongen, säger Fortkord.
Utvecklingen i puckelpist har gått mot allt svårare hopp.
 Hoppen har blivit min svaghet och det är dem som jag måste lägga mycket träningstid på till OS nästa år. Jag behöver förbättra svårighetsgraden på ett av hoppen.
Bloom tog hem världscuptiteln. Sara Kjellin slutade på 15:e plats i damklassen, japanskan Aiko Uemura vann. Kanadensiskan Jennifer Heil vann världscupen.
Sverige fick en titel då 19-årige Jesper Björnlund utsågs till Årets nykomling.
 Fantastiskt roligt. Det visar att vi har åkare också för framtiden. Jesper har åkt sju tävlingar i världscupen i år och har en sjunde och en tionde plats som bäst, säger förbundskaptenen Jenny Eidolf.

Mer läsning

Annons