Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betydelselös förlust för Sverige

Det svenska F19-landslaget var redan klart för semifinal i fotbolls-EM i Israel och kunde därför kosta på sig att vaska om en del i startelvan i den avslutande gruppspelsmatchen. Bland andra startade SDFF:s supertalang Ellen Löfqvist på bänken.
Frankrike vann med 1–0 efter ett tidigt mål.

Annons

Frankrike vann med 1–0 sedan den svenska förbundskaptenen Calle Barrling valt att vaska om en del i startelvan och ge nya spelare chansen.

– Återigen ett bevis att vi matchar alla lag oavsett motstånd. För de är ju en av favoriterna i EM, säger förbundskapten Barrling.

Målet kom redan i den sjätte minuten, då mittbacken Noémie Carage hittade rätt.

– Vi hamnade lite galet ett hårt skruvat inlägg, en rörig situation som till slut studsade på ett svenskt ben. Men det var en vädigt bra prestation allt som allt. Vi hade ändrat laguppställning och det brukar ta lite tid i matchinledningen innan det sätter.

SDFF:s Ellen Löfqvist spelade 90 minuter i de inledande matcherna mot Israel (seger 3–0) och Danmark (seger 1–0). Mot Frankrike hoppade hon in i stället för Filippa Angeldal efter 57 minuter.

I och med förlusten slutar Sverige, som tidigare i turneringen besegrat hemmanationen Israel och Danmark, på andra plats i gruppen. I fredagens semifinal väntar nu Tyskland för Sverige, som vann turneringens andra grupp.

Semifinalplatsen i EM innebär även att Sverige har säkrat en plats i nästa års U20-VM, som går av stapeln i Papua Nya Guinea.

Mer läsning

Annons