Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finaldag i Drakcupen

/
  • SDFF-tränaren Krister Larsson följer på finalen mot Heffnersklubban i F14/15.
  • Ella Nordlander fick vara med att vinna Drakcupen för femte året i följd med SDFF. Nu vann laget med 3–2 efter straffar mot Heffnersklubban sedan Nordlander skjutit den avgörande straffen.
  • GIF Sundsvalls kapten Nils Eriksson med pokalen efter finalvinsten på straffar mot Essviks AIF som besegrades med 2–1 i P14/15.
  • Max Hansson filmar klipp under Drakcupen som sedan läggs ut på internet.
  • Domaren Said Gavador stretchar i pausen under matchen P14/15-finalen mellan GIF Sundsvall och Essvik. Funktionären Johan Björkman vaktar matchbollen.

Efter tre dagars fotboll var det dags för finaler i de tolv klasserna. Flera av matcherna var jämna och sju av finalerna avgjordes efter straffar.

Annons

182 lag har deltagit under Drakcupen som bjudit på sol, regn, glädje, sorg och en del mål. Den har även bjudit på tolv olika vinnare i de olika klasserna.

På Kubikenborgs IP avgjordes fyra finaler med främst de två äldsta kill- och tjejklasserna för F14/15 och P14/15. GIF Sundsvall tog hem killklassen efter straffseger med 2–1 mot Essviks AIF.

Sundsvalls DFF hade vunnit Drakcupen fyra gånger tidigare och gjorde det igen mot Heffnersklubban. Lagkaptenen Ella Nordlander satte den avgörande straffen som betydde 3–2.

– Jag var väldigt nervös då den var avgörande. Vi vill försvara segrarna varje år och gör det, säger hon.

Mer läsning

Annons