Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flög direkt från EM-kvalet för att bli pappa

/

Ex-giffaren och landslagsspelaren Pelle Nilsson har blivit pappa för andra gången.
Mittbacken gjorde allt för att hinna hem till Köpenhamn i tid efter EM-kvalet i Stockholm men missade precis förlossningen.
– Men allt gick bra, och det är huvudsaken, säger Nilsson.

Annons

Förre GIF-spelaren Per Nilsson, nu i FC Köpenhamn, var med i den svenska truppen som besegrade Montenegro i EM-kvalet i söndags.

Nilsson fick ingen speltid i matchen, men efteråt firade de svenska landslagsspelarna tillsammans när Per Nilssons telefon ringde.

Mittbacken skulle bli pappa för andra gången i livet.

– Vi satt och hade avslutning med laget då jag fick reda på att värkarna hade satt i gång vid halv två på natten. Det var inte så mycket jag kunde göra mer än att boka om flyget (till Köpenhamn) så tidigt som möjligt. Jag hann tyvärr inte vara med vid födseln, det gick så fort. När jag kom fram hade han varit ute en timme ungefär. Men allt gick bra och det är huvudsaken, berättar Nilsson.

Han fortsätter:

– Jag satt uppe och hade kontakt med anhöriga via mobilen, så jag har inte sovit en sekund.

När ST-sporten når Per Nilsson är han på väg hem för att hämta sin treåriga son för att även han ska få åka och hälsa på sitt nya syskon.

– Det blev en grabb till, det blir väl ett litet fotbollslag. Alla mår bra och nu jag har semester i två veckor så det passar perfekt. Vi kommer vara här hemma i Köpenhamn och slappna av tillsammans, säger han.

Nilsson har ett minst sagt omtumlande dygn bakom sig.

– Just nu är jag väldigt trött. Det var annorlunda den här gången, förra gången var jag med hela tiden. Nu var man hjälplös, säger han.

Nu väntar semester och tid med familjen för den svenske landslagsspelaren innan han blickar vidare mot en ny säsong med FC Köpenhamn och fortsatt landslagsspel.

– Segern i söndags var otroligt viktig och det ser väldigt spännande ut. För egen del var det kul att vara tillbaka i landslaget och fortsätter jag som under våren 2015 hoppas och tror jag att jag kommer vara med i EM-kvaltruppen framöver, säger Per Nilsson.

TV: Per Nilsson efter landskampen i söndags.

Mer läsning

Annons