Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg om skadan – och drömmen om EM

/

En lårskada tvingade honom att tacka nej till landslagssamlingen och nu följer Emil Forsberg avgörandet från Tyskland.
Här berättar mittfältaren om skadan som håller honom ur spel – och drömmen om att spela EM-slutspel.
– Vi har fortfarande chansen att gå direkt dit, även om det ska mycket till, säger han.

Annons

Emil Forsberg har inlett säsongen i tyska Leipzig starkt och nyligen berättade han om sin och lagets säsongsstart i en stor intervju med ST-sporten.

Läs mer: Forsberg har högst betygssnitt i ligan

Som väntat blev han uttagen till Erik Hamréns landslagstrupp inför de avslutande EM-kvalmatcherna, men när landslaget samlades tvingades mittfältaren stanna hemma på grund av en lårskada.

Inför matchen mot Moldavien på måndagen berättar han nu om skadan.

– Jag är inte hundra procent ännu. Det är en blödning i baksidan på låret, jag hoppas vara tillbaka till nästa ligamatch som är om en vecka, säger han.

Hur kändes det att tvingas tacka nej?

– Det är såklart tungt, jag ville verkligen vara med. Men nu tog vi tre viktiga poäng och jag tror att vi tar tre till på måndag.

Vad tyckte du om insatsen mot Liechtenstein?

– Det var en sådan match där man bara ska ta tre poäng och så blev det. Det var inte så mycket att snacka om. Alla gjorde det som behövdes, det var komfortabelt.

Emil Forsberg följde landskampen i fredags från tv-soffan hemma i Tyskland och kommer att följa matchen mot Moldavien på samma sätt.

– Matchbilden kommer nog bli likadan, men jag tror det blir större siffror. Vi har fortfarande chansen att gå direkt till EM, även om det ska mycket till.

Ryssland besegrade Moldavien senast vilket innebär att laget ligger tvåa i gruppen, två poäng före Sverige. För att Sverige ska gå om och ta en direktplats krävs att Ryssland förlorar hemma mot Montenegro samtidigt som Sverige besegrar Moldavien.

Emil Forsberg drömmer om seger och till slut en plats i EM-slutspelet.

– Självklart är det en stor dröm, något man alltid har drömt om, säger Emil Forsberg.

Mer läsning

Annons