Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt – fast ändå inte

Det sas på förhand att det var slutsålt mot Hammarby. Men när flera fick vända hem gapade flera stolar tomma. Det nuvarande biljettsystemet tillåter inte att outnyttjade platser frigörs.

Annons

7 034 är en bra publiksiffra på Norrporten Arena. Men inte fullsatt.

GIF Sundsvall gick flera timmar inför måndagens match mot Hammarby ut och meddelade att det var slutsålt på alla sektioner förutom för bortasupportrarna.

Trots det var det många stolar som gapade tomma under matchen.

– Det var inte riktigt fullsatt på bortaläktaren, där det även var avspärrat. Sedan var det väl så att privatpersoner och företag med årskort kanske varit på semester och därför gapade deras stolar tomma likväl som ett antal platser där ungdomslag hämtat ut biljetter men av någon anledning inte kunde komma på matchen, säger GIF:s klubbchef Henrik Wikström och fortsätter:

– På sikt skulle vi genom en digitalisering kunna frigöra och sälja platser till en match som en årskortsinnehavare väljer att inte gå på. Det blir extra tydligt i samband med en match som mot Hammarby där alla biljetter är slutsålda i vårt bokningssystem men besökarna ser att alla platser inte är upptagna.

Matcherna mot Hammarby, AIK, Djurgården, Göteborg och Malmö är de som ska dra in mest publikintäkter.

– De fem stora matcherna hjälper till att dra upp budgeten, men för att vi ska kunna öka intäkterna ännu mer behöver vi öka antalet åskådare på plats även i övriga matcher, säger Wikström.

Mer läsning

Annons